Klimatalarmismens dubbelmoral

Klimat Artikeln publicerades
När vi eldar kolväten i form av kol, olja eller ved ger vi koldioxid tillbaka till växterna som då mår utmärkt, skriver Mats Jangdal, Broby.
Foto: David Magnusson / SvD / TT
När vi eldar kolväten i form av kol, olja eller ved ger vi koldioxid tillbaka till växterna som då mår utmärkt, skriver Mats Jangdal, Broby.

Klimatfrågan har sitt ursprung i FN-organet IPCC:s ”politiska uppdrag” att söka bevis för att människans utsläpp av koldioxid påverkar planeten på ett negativt sätt. Tesen kallas för antropogen global uppvärmning, förkortat AGW.

Man har alltså ett politiskt uppdrag, inte ett vetenskapligt. Uppdraget är att endast leta efter mänsklig påverkan. Denna begränsning visar att det inte alls handlar om vetenskap, det handlar uteslutande om politik. För att ge sken av vetenskap påstår man att man samlat världens bästa klimatforskare och redovisar deras kunskap i ämnet.

Men det är sedan minst tio år visat att IPCC inte använder sig av de bästa forskarna. Man använder istället studenter och lobbyorganisationer för att skriva sina texter. De riktigt duktiga forskarna har för länge sedan lämnat projektet i protest mot dess bristande vetenskaplighet. Den sammanställning som meddelas allmänheten och politikerna är en politisk produkt som representanter för FN:s medlemsregeringar förhandlar om vid de olika ”klimattoppmötena”.

Bedrägeriet har fortsatt och inte minst så i Sverige, där FN hålls i helighet efter Dag Hammarskjöld

Det är också avslöjat för tiotalet år sedan att IPCCs ledande forskare medvetet fuskat med metoder och data, det så kallade ”Climategate”. Bedrägeriet har fortsatt och inte minst så i Sverige, där FN hålls i helighet efter Dag Hammarskjöld. Med Parisavtalet 2015 är det tänkt att 100 miljarder dollar varje år ska betalas av demokratierna i väst till diktaturerna i tredje världen, som kompensation för vårt välstånd. Pengar vi ska bidra med via skattsedeln.

De ledande personerna inom IPCC har gång på gång de senaste åren, när AGW avslöjats som en falsk vetenskap, medgett att det inte längre handlar om klimatet. AGW är bara ett svepskäl för att göra om hela världen till en planekonomi, likt en kommunistisk diktatur. Kapitalismen ska förstöras och världen centralstyras från FN. Kolla gärna upp på internet, även officiella hemsidor för FN, vad sådana ledare som Ban-Ki Moon, Antonió Guterres, Christiana Figueres, Rajendra Pachauri och Michael Bloomberg sagt om den sidan av klimatfrågan.

De variationer i klimat och väder som observerats kan alla beskrivas med det väletablerade svenska begreppet årsmån. Det är naturligt att det är så helt enkelt.

Koldioxiden är livets gas och den ingår som en väsentlig del i livets viktigaste ekvation, den för fotosyntesen. Där 6H2O + 6CO2 + energi ger C6H12O6 + 6O2. Där den tillförda energin utgörs av solljus och produkten blir kolvätet druvsocker som vi kan äta och syrgas som vi kan andas. När vi eldar kolväten i form av kol, olja eller ved går processen åt andra hållet och vi ger därmed koldioxid tillbaka till växterna som då mår utmärkt väl. De variationer i klimat och väder som observerats kan alla beskrivas med det väletablerade svenska begreppet årsmån. Det är naturligt att det är så helt enkelt.

Mats Jangdal

Broby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.