Klimativrare ni är skyldiga oss alla en förklaring

Vi ska måhända börja med att be alla er klimativrare, som tror er veta, närmare definiera begreppet klimat.
Katastrofer • Publicerad 6 maj 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skogsskövlingen i Brasilien. En katastrof där mänsklig hand ligger bakom.
Skogsskövlingen i Brasilien. En katastrof där mänsklig hand ligger bakom.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Konstateras kan att klimatet på jorden har genomgått dramatiska förändringar långt före människans uppdykande på scenen. Dessa förändringar knutna till dramatiska händelser på jorden och bland andra på den himlakropp som benämnes solen.

Att vidta för mänskligheten ytterst kostsamma åtgärder utan närmare kunna redogöra för begreppet klimat och människans eventuella påverkan på detsamma synes ytterst oroande.

Detta särskilt som en fullt synbar miljökatastrof breder ut sig på jorden.

Nämnas skall skogsskövlingen, jordförstöringen och utrotningen av djur och växter. Allt detta knutet till befolkningsökningen på jorden.

”Politiker och andra, det duger inte längre att gömma sig bakom den så kallade klimatfrågan när en betydligt allvarligare verklighet just nu grinar oss i ansiktet.”

Det är ovärdigt att gömma sig bakom en allt överskuggande diskussion om ”klimatet” när miljöförstöringen bokstavligen håller på att ödelägga jorden.

Till detta ska läggas att krig råder i Europa i detta nu.

Politiker och andra, det duger inte längre att gömma sig bakom den så kallade klimatfrågan när en betydligt allvarligare verklighet just nu grinar oss i ansiktet.

Låt oss därför utan dröjsmål ta tag i fullt iakttagbara problem i vår miljö i vår närmaste omgivning den jord vi står och faller på!

Ronny Larsson i Kvistalånga