Kommunalskatten måste höjas – vi är på smärtgränsen

Alliansen i Östra Göinge föraktar verkligen befolkningen och underskattar dess intellekt.
Debatt • Publicerad 18 februari 2013

Detta visar de till exempel genom diverse bibliotektsflyttar mot bybornas vilja. Men det verkliga sveket var att låta Attendo Care sköta driften av Lindgården. Kommunen borde drabbas av repressalier. Detta för sin oförmåga att se till att Attendo ger sina anställda resurser att kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt. Vi läste att maten på Attendo Lindgården är bra och det är underbart att höra, men innebär det att vi glömmer övriga saker som underbemanning med mera?

Nej, det gör det inte. Attendos förre chef Fredrik Vedin berättade för mig att Attendo hade troligen det bästa kvalitetssystemet i Sverige. Jag bad om att få en kopia av nämnda kvalitetssystem. Det gick inte. Det är uppenbarligen en hemlighet hur man får vårdtagarna att må bra.

Skogsbrynet i Sibbhult är inte långt efter. Jag tillbringade lite tid där och underbemanningen är fruktansvärd. Personalen springer nästan benen av sig för att tillgodose att vårdtagarna får det bästa och tro mig – personalen är underbar. Säkert är det så på Attendo Lindgården också och med tanke på underbemanningen är det verkligen ett beundransvärt jobb dessa änglar gör.

Kommunalskatten måste höjas. Vi är på smärtgränsen och som det ser ut nu längtar jag knappast efter att bli gammal. Kommunalskatten måste höjas så att vi når en acceptabel nivå på vården och omsorgen. Alternativet är att vi sänker kommunens sparande med 2 procent. Detta hade lösgjort cirka 4 miljoner och gud ska veta att det finns hål att stoppa pengarna i.

Åter till nuvarande kommunledning. Inse att det var fel att privatisera Lindgården. Höj skatten eller alternativt sänk nyckeltalet med 2 procent. Visa att ni kan leva upp till det förtroende kommuninvånarna gett er. Just nu gör ni det inte.

Gång på gång visar ni hur lite ni förstår oss skattebetalare.

Mikael Hallqvist
Nicklas Martinsson, Vänsterpartiet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.