GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen borde ordna fler platser åt husbilarna

Kommer du som turist till exempel med husbil eller husvagn och bara vill stanna till vid en sjö vid en vandringsled ska du kunna få service och känna dig trygg.
Olagliga parkeringar • Publicerad 27 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fler ställplatser skulle underlätta för turisterna.
Fler ställplatser skulle underlätta för turisterna.
Foto: Johan Nilsson / TT

Kristianstad har alltid varit en turistkommun. Vi har två kända campingar: Ivö camping och Åhus camping Vi har också en mindre i Yngsjö och gemensamt är att alla ligger vid naturskönt. Vår fina natur sträcker sig från Maglehem till sköna Arkelstorp, vi har sjöar skog och mark.

Vi har sex basorter och staden och det finns mycket att se och uppleva.

Kommer du som turist, till exempel med husbil eller husvagn, och bara vill stanna till vid en sjö vid eller vandringsled ska du kunna få service och känna dig trygg med att du kan sova över en eller två nätter på en säker plats.

”Jag är själv uppvuxen med bland annat campingliv och vet hur uppskattat det har varit med ställplaster när man är på genomresa.”

Du ska inte känna oro om man får stå där plats eller inte. Vi ska också visa respekt för markägare och boende runt omkring. Därför föreslår jag att Kristianstad kommun ska anordna och bygga ställplatser.

Det skulle underlätta för turister och våra medborgare och markägare skulle kunna oroa sig mindre för folk som inkräktar

Jag är själv uppvuxen med bland annat campingliv och vet hur uppskattat det har varit med ställplaster när man är på genomresa. Jag kommer själv att föreslå mitt parti Socialdemokraterna att vi ska gå till val på fler ställplaster i Kristianstad kommun.

Jag hoppas att jag ska få gehör i våra interna processer som pågår just nu, för politik gör skillnad. Det ser vi i Arkelstorp då vi nu får tillbaka vår distriktssköterska. Desto fler vi är desto mer kan kan vi påverka politiken i demokratisk ordning.

Jag skriver detta med förhoppning att påverka politiken så vi får fler ställplaster och utöka vår service i hela kommunen. Vi kan även få en levande landsbygd om vi jobbar tillsammans.

Tony Nilsson (S), Arkelstorp

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.