GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen var på väg att göra något stort

Vi kommer inte ha en chans att varken konkurrera eller överleva som förening om kommunens planer blir verklighet. Jag förstår inte varför de anser att mina elever är mindre värda än deras.
Hässleholms Hästsportförening • Publicerad 23 december 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ridklubben ska få en ny anläggning.
Ridklubben ska få en ny anläggning.Foto: Peter Paulsson

Tidigare i år delgavs vi i Hässleholms Hästsportförening de fantastiska planer som kommunen hade för oss och Hässleholms Ridklubb. Vi delar idag anläggning vilket är svårt främst för ridklubben som behöver mer tider för sin ridskoleverksamhet. Båda klubbarna har privatryttare och träningar/tävlingar för dem.

”Förstå vilka tävlingar vi skulle kunnat ordna i Hässleholm med FYRA ridhus på samma ställe! Det hade verkligen satt Hässleholm på kartan.”

I korta drag innebar planerna ett uppköp av vår befintliga anläggning samt mark i anslutning till denna. Där skulle man bygga två nya ridhus, nytt stall till ridskolan, nya hagar – ja rubbet.

Vi i Hästsportsföreningen skulle bli kvar på den befintliga anläggningen medan ridklubben främst skulle använda den nya. Den enorma fördelen med detta upplägg var att vi skulle kunna samsas om utebanorna samt låna ridhus av varandra vid tävlingar och andra stora aktiviteter. Förstå vilka tävlingar vi skulle kunnat ordna i Hässleholm med FYRA ridhus på samma ställe! Det hade verkligen satt Hässleholm på kartan.

Det fanns ytterligare en rad fördelar med detta förslag som innebar stora ekonomiska lättnader även för Hästsportsföreningens del.

Nu har man gjort en kovändning. Ridklubben ska fortfarande få en ny anläggning, men förslaget just nu säger några hundra meter från den befintliga = för långt bort för samarbete, och vi blir i så fall lämnade ensamma kvar utan någon form av ekonomisk hjälp.

Samtidigt kommer ridklubben få en helt ny anläggning som till stora delar ska underhållas och bekostas av kommunen. Vi kommer helt enkelt inte ha en chans att varken konkurrera eller överleva som förening om detta blir verklighet.

Jag missunnar verkligen inte Hässleholms Ridklubb att få en ny anläggning, men jag förstår inte varför kommunen anser att mina elever är mindre värda än deras.

Medlem i Hässleholms Hästsportsförening

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.