Kris och röra i politiken

Undertecknad har med stort intresse tagit del av Dag Gustavssons ledare i NSK 13 februari och Jörgen Jörgensens betraktelse i Kristianstadsbladet 14 februari avseende lokala skånska småpartier i kris. Kan i mycket instämma med det nämnda herrar framför.
Debatt • Publicerad 23 februari 2013

Krisen och röran omfattar dock i hög grad också våra ”småpartier” på riksnivå, som Centern och Kristdemokraterna. Deras närvaro i riksdagen synes hotad. Krisen och röran omfattar dessvärre också våra två ledande partier Socialdemokraterna och Moderaterna och den allians som utan egen majoritet sägs styra landet.

Krisen och röran i Hässleholms kommun får i hög grad tillskrivas Moderaterna. Bristande ledarskap i en allians där ”ärenden” avlöst varandra. Moderaterna ett stort parti i kris.

I skuggan av det bristande förtroende vi kan se hos svenska folket, för ett politikeretablissemang som präglas av oförmåga, växer sig Sverigedemokraterna allt större. Nu tenderar dock SD att närma sig politikeretablissemanget i takt med att kontroversiella element tvingas lämna partiet eller gör det självmant. Partiet har också sänkt tonläget i bland annat invandrarfrågor i hopp om samarbete med etablissemanget.

Hav hopp lokala småpartier som driver frågor rörande välarvoderade politikers oförmåga att handskas med våra skattemedel. Frågor som SD möter med samma talande tystnad som andra plånbokspolitiker i EU, riksdag, landsting och kommuner.

Mikael Hallqvist
Ronny Larsson, Kvistalånga
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.