Kristianstad mästare på att odla ogräs

Stort grattis till Kristianstads kommun som måste ligga mycket väl till att ta emot priset för landets kraftfullaste ogräsodling.
Debatt • Publicerad 19 augusti 2014

Den intensiva odlingen av ogräs som finns vid korsningen Kanalgatan/Blekingejärnvägen måste vara den mest kraftfulla.

Inne i odlingen ståtar framför allt brännässlorna med nära två meters höjd och vinner med liten marginal över allt annat ogräs som brer ut sig i frodig grönska. Det brer ut sig så mycket att man som fotgängare snart får gå ute i trafiken för att komma förbi ogräsodlingen. Cyklisterna har redan insett den ojämna kampen och gett sig över till andra sidan gatan, till cyklistutrymmet i stället för gångbanan.

Nere vid Råbelöfskanalen kan man se nästa tävlingsbidrag, hela kanalbrinken, som är så övervuxen att om man inte visste det inte kunde tro att det är en sluttning ner till en kanal.

Kanalens invånare, änderna, tycks vara lyckliga över att de nu slipper hålla på att simma i vatten. Det går ju lika bra att gå på den på sina ställen helt övervuxna vattenytan.

Stort grattis till priset, Kristianstads kommun. Synd bara att ni inte hann få det att växa upp redan till den 22 maj så kungen och drottningen sett det och kanske delat ut priset.

Mikael Hallqvist
Bertil Olsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.