GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkan finns där för alla människor, Ian Fernheden

Svar till Ian Fernheden, SD-kandidat i kyrkovalet, gällande hans replik till mig, publicerad den 22 juli.
Kyrkovalet • Publicerad 30 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars-Ivar Ericson (C) från Tyringe kandiderar kyrkovalet.
Lars-Ivar Ericson (C) från Tyringe kandiderar kyrkovalet.
Foto: ARNE FORSELL

Under rubriken "Den som helt avfärdar Jesu liv bör inte rösta i kyrkovalet " fortsätter Ian Fernheden att i ett långt inlägg ge mig beteckningar som lögnare, skriftlärd,halmdocka och så vidare.

Jag hade egentligen inte tänkt bemöta hans påståenden, men känner ändå att jag vill skriva en slutreplik.

Ian Fernheden efterlyser namnet på sverigedemokraten som tyckte att man skulle gå in i kyrkan rösta och sedan gå ur. Det var Anders Björkroth från Göteborg.

”Ian Fernheden efterlyser namnet på sverigedemokraten som tyckte att man skulle gå in i kyrkan rösta och sedan gå ur. Det var Anders Björkroth från Göteborg.”

Jag får respektera Ians trosvisshet, men han borde komma till insikten att en öppen demokratisk folkkyrka, där människor som kommit olika långt på trons väg men som väljer att vara medlemmar, trots allt ska få rösta i kyrkovalet. Att alla blir tagna på allvar och får engagera sig utifrån sina egna förutsättningar.

Kyrkan ska öppna kanaler till alla människor så att var och en vet att kyrkan finns med stöd från vaggan till graven.

Jag skulle önska att Ian kunde komma fram till en mera ödmjuk inställning till övriga nomineringsgruppers engagemang i kyrkovalet och välkomna röstande istället för att bestämma vilka som får rösta.

Lars-Ivar Ericson (C), Tyringe, kandidat i kyrkovalet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.