Annons

Lägg undan prestigen – arbetsgivaren kan inte vinna

Under slutet av 1980 rev Vellinge kommun upp hela sin organisation för att 1994 få en ekonomi i balans; Balans 94. Det väckte många känslor där tjänster togs bort, administrativa poster slimmades till fördel för arbetstagare på ”golvet” där de behövdes.
Vårdkonflikt • Publicerad 29 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hela vårdsystemet borde reformeras i grunden, anser skribenten.
Hela vårdsystemet borde reformeras i grunden, anser skribenten.Foto: EMIL LANGVAD

Hela Regionsystemet inom vården borde reformeras och lista de tjänster som behövs. Inom regionen finns det otaliga tjänstemän som sitter vid ett skrivbord och som inte är direkt kopplade till den vården av oss medborgare. Varför vågar man inte detta? Känns som var och en värnar om sitt eget och kämpar med näbbar och klor att få behålla sitt arbete. Handlar inte om vården egentligen.

Så lätt det är att sitta i opposition, Henrik Fritzon (S), och berätta vad som behövs göras. Det är ju ditt styre som bäddat för hela administrationen. Jag har valt mina politiker, i förtroende, att de ska se till vårt bästa och inte ett egenintresse. Jag är godtrogen och tror på detta men ack så blåst jag blir.

Annons

Ibland undrar man, vem som sitter vid rodret, hur kan de ta så vansinniga beslut? Hyrläkare, hyrsjuksköterskor, du behöver inte vara högutbildad för att förstå att prislappen rusar iväg. Är det den personen som sen inte skötte sitt jobb och blev utköpt för att sen få ett nytt välbetalt jobb i en annan kommun med bibehållet vederlag från vår Region? Alla som läser detta förstår säkert vad jag menar.

Vad händer nu? Varför hör vi ingenting? Tyst, så tyst. Om konflikten fortsätter, tänk köerna, tänk personalens välbefinnande, tänk patientsäkert. Inte en enda person kommer att välja en vårdutbildning i framtiden. Då kanske du med din fina administrativa tjänst behöver en höftoperation. Då lovar jag att det blir fart, det måste ordnas.

Låt inte vårdkonflikten bli en prestigekonflikt där arbetsgivaren måste vinna för det kommer ni aldrig att göra. Det blir ett tapp ni aldrig kan ana effekterna av. Så blir prestigekonflikten en egentjänstkonflikt; bara jag får ha mitt jobb kvar.

Annelie Annas

Åhus

”Om konflikten fortsätter, tänk köerna, tänk personalens välbefinnande, tänk patientsäkert. Inte en enda person kommer att välja en vårdutbildning i framtiden.”
Annons
Annons
Annons
Annons