unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Landsbygdsfrågor är viktiga

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi vet ännu inte vilken regering vi får i Sverige men oavsett dess sammansättning så måste de partier som i valrörelsen sade sig värna om landsbygdsfrågorna nu bekänna färg. Centerpartiet vill att hela Sverige ska leva. Småföretagens villkor måste förbättras. Skogsägare och lantbrukare har efter sommaren en svår situation och behöver stöd.

Klimatfrågorna blir alltmer brännande. Ska vi kunna fasa ut det fossila behöver företagen hjälp att ställa om till fossilfria alternativ. Vi behöver uppmärksamma biogastillverkningens betydelse i Sverige. Restprodukter i skogen, växtrester från lantbruket, gödsel och tång kan tas till vara bättre än vad som nu sker. Det är min förhoppning att ett stärkt centerparti kan fortsätta att driva på i de viktiga landsbygdsfrågorna oavsett om det sker i regeringsställning eller opposition.

Lars-Ivar Ericson C

Tyringe