Läs läxor och lär er att respektera alla i vårt samhälle

Livsvillkor ,
Idag tycker snorungar att de ska ha respekt av andra vuxna och jämngamla, men lär er först att respektera andra.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Idag tycker snorungar att de ska ha respekt av andra vuxna och jämngamla, men lär er först att respektera andra.

Jag blir så trött på att läsa om hur synd det är om de som har försörjningsstöd och kanske får ett statligt stöd som kanske blir cirka 11 450 kronor och då måste hushålla med pengarna som ska räcka till boende, sjukvård, tandläkare, glasögon, mat och kläder. Det är även synd om de trångbodda och de som inte har någon fritidsgård att gå till utan måste vara ute och trakassera andra de träffar på, skriver Marie-Louise Gunnarsson i Kristianstad.

Vi som gått i pension och inte tillhört de som har kunnat förhandla om en bra ingångslön, utan fick lön enligt avtal och fick följa "lönestegen" efter hur länge vi arbetat och vår ålder med mera, vi hade kanske en slutlön som ni har när ni börjar jobba. Vi har inte mer i pension än de 11 450 kronor som ni ojar er över. Vi får trots 40-50 års arbete själva betala för sjukvård, tandläkare med mera, har vi tur och blir 75 år får vi kanske åka gratis med Skånetrafiken inom kommunen (om inte det ändras till 80 år), annars inga rabatter för att resa kommunalt som till exempel Stockholm har.

Sluta dalta och lär er skillnad på mitt och ditt, stjäl inte från andra som kanske kämpat för det de har. Var rädd om miljö, byggnader med mera som vissa fördärvar för att de inte fattar vem som betalar.

Vi var även trångbodda och hade inga egna rum, utan syskon fick dela rum både flickor och pojkar, även föräldrar ibland. Vi hade föräldrar och vuxna som såg till att vi skötte oss och naturligtvis fanns inga fritidsgårdar. Många skyller på att de inte har något att göra. Läs läxor och lär er att respektera alla i vårt samhälle, gammal, ung, sjuk eller arbetslös. Sluta dalta och lär er skillnad på mitt och ditt, stjäl inte från andra som kanske kämpat för det de har. Var rädd om miljö, byggnader med mera som vissa fördärvar för att de inte fattar vem som betalar.

Idag tycker snorungar att de ska ha respekt av andra vuxna och jämngamla.

Vi måste sluta importera pensionärer och andra som inte vill respektera oss som jobbat hela livet, utan bara kommer med krav utan motprestation och inte drar sitt strå till stacken.

Jag ser fram emot att ni kollar upp de som har låga pensioner och lägger ert stöd där för att förbättra den situationen, det hade ju varit bra med till exempel tandläkare, glasögon, vissa hörapparater, batteri till desamma betalda bara för att nämna något.

Sluta prata om utanförskap, lär er svenska och anamma hur det svenska samhället fungerar så har ni möjlighet att smälta in, för kan ni det är inte ursprunget någon nackdel.

Det som fick mig att skriva detta är Claes Truedsson:s (Kommunistiska partiet) (5/3) och andra partier och deras ungdomsförbund som delar Claes åsikt.

Jag ser fram emot att ni kollar upp de som har låga pensioner och lägger ert stöd där för att förbättra den situationen, det hade ju varit bra med till exempel tandläkare, glasögon, vissa hörapparater, batteri till desamma betalda bara för att nämna något.

Vi fick en liten höjning av pensionen vid nyår men det täcker inte det som kostar mer i det dagliga livet.

Om det finns ett rent pensionärsparti här i Kristianstad, så tycker jag att ni måste marknadsföra er, så att vi vet att ni finns.

Marie-Louise Gunnarsson

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.