Läsare: ”Rökare slänger fimpar på gator och torg”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg/TT

Rökare som inte fimpar på rätt ställe, är en av punkterna i dagens spalt. ”Införskaffa en tobaksdosa”, tipsar Neo.

Först ut är Neo, före detta rökare och miljövän, som vill förgylla spalten med en liten vers.

”Här kommer ett stänk av miljötänk, ett vänligt tips till alla rökare som slänger fimpar på gator och torg. Införskaffa en snus- eller tobaksdosa av metall, lägg fimparna däri för vidare befordran till rätt ställe. I dosan slocknar glöden på studs, vill ni bli trendiga köp en dosa av ädelmetall!”

– Den metoden använde jag själv för 50 år sen, när jag själv var rökare, säger Neo.

Ing-Marie är tycker att tidningen skriver för mycket om hemskheter och för lite om trevliga tillställningar.

– Vi hade en skaldjursfest för de boende på boendet Åhaga, avdelning Gullvivan, i Åhus. Det tycker jag att tidningen skulle skriva om. Det vore bättre än att bara ta upp en massa elände som bränder, mord och allt vad det är, säger Ing-Marie.

Nyhetsredaktör Mikael Hallqvist svarar:

– Det finns många boenden i vårt spridningsområde och flera av dem arrangerar trevligheter, Åhaga är ett av dem. Något som Kristianstadsbladet har uppmärksammat. Vi kan tyvärr inte vara på alla fester, men kanske har vi möjlighet att komma någon annan gång.

Arne är missnöjd med de tre nya ministrarna som presenterades på tisdagen.

– Sverige går under på grund av invandringspolitiken. Och så står tre damer där och tycker att de är duktiga och pratar om feminism, säger Arne.

Vad är problemet med feminism, tycker du?

– Nej det är väl inget fel på det, men regeringen är inkompetent. Och det går inte att lösa problemen med feminism, säger Arne.

Marianne är mycket upprörd över hur trafiken fungerar vid Almvägen på Sommarlust.

– Det är en av kommunens farligaste skolvägar. När man backar ut från parkeringen på morgnar och eftermiddagar ser man föräldrar köra på gångbanan, mot färdriktningen, när de ska köra till Parkskolan och hämta sina barn. Det kommer sluta med att ni kör på ett barn, säger Marianne.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.