1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Läsare: ”Saknades helt röstsedlar för Socialdemokraterna”

En läsare hittade inte de valsedlar hon önskade när hon skulle förtidsrösta på rådhuset. En annan tycker att dödsolyckan i Nosaby borde få konsekvenser för C4 Tekniks ledning.

En kvinna skriver i ett mejl till jourhavande om när hon förtidsröstat i EU-valet.

”I lördags när jag skulle förtidsrösta i rådhuset så saknades helt röstsedlar för Socialdemokraterna i båset som jag hänvisades till. När jag påtalade detta så upplystes jag om att det måste vara någon som avlägsnat hela bunten. Det är väl inte för djärvt att anta att det är en politisk motståndare som är skyldig. Det är en allvarlig och antidemokratisk handling att försöka sabotera medborgares möjlighet att rösta på sitt parti som borde polisanmälas.”

Påståendet är inget som Malin Bergkvist, kommunens valsamordnare, fått till sig.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

– Jag känner inte alls igen det. Valsedlarna står i bokstavsordning och Socialdemokraterna heter formellt Arbetarparitet Socialdemokraterna, så en del har lite svårt att upptäcka dem. Vår uppmaning är att om man ser något fel så ska man påtala det för den som arbetar i vallokalen. Om man inte tycker att man blir korrekt bemött får man ringa till oss på valkansliet så att vi kan reda ut det, säger Malin Bergkvist.

Stig ringer in och har synpunkter på att dödsolyckan vid bygget av nya Kulltorpskolan där en pojke i förskoleåldern omkom, inte fått några konsekvenser för arbetsledningen på C4 Teknik.

– Förvaltningschefen Bengt Olsson ska inte kunna sitta kvar och borde mista sin lön. Så fungerar det på den privata sidan, säger Stig.

Kommundirektör Christel Jönsson svarar i ett mejl till tidningen:

"Den tragiska olyckan i Nosaby utreds av polisen. Innan skuldfrågan är utredd finns inga skäl att utkräva konsekvenser från något håll."

Stine ringer in och berättar att hon inte sett något facit till Dagens Namn-krysset på måndagen och tisdagen. När jourhavande reporter undersöker saken visar det sig att facit finns på samma sida som krysset, men bytt plats. Facit ligger numera på sniskan under serierna.

Stine vill också passa på att tipsa kommunen inför framtida byggen av äldreboenden.

– De kan bygga äldreboende här ute på landet, här har vi gott om plats att parkera. Jag har mina syskon på Österängsgården och Hjäretbacken och där är parkeringsavgifter hela tiden. Missar man en minut får man böta 400 kronor, säger Stine.

Läs mer

Hässleholm

Elvaåringar blev jagade av beväpnat gäng – flydde över järnvägsspår

Anmälan om rånförsök upprättas.

Giftig ört frodas

Krafttag mot Sveriges farligaste växt – kan döda på 15 minuter

Samtliga markägare har kontaktats.

Utryckning

Eld spred sig från grill till tält

Larmet inkom vid klockan 18.24.

Väjde för djur

Person skadad i singelolycka – vägen stängdes av

SOS kontaktades klockan 18.07.

Corona

Efter dödsfallen – två boenden i Kristianstad specialgranskas

Ivo bedömer läget som särskilt allvarligt.

Coronavirus

Så många är drabbade i din kommun

Låg smittökning i Skåne – Danmarksresenärer vågar hoppas.