Annons

Låt cruisingen få leva vidare

Som jag sa tidigare, cruisingen i sej är ju ett återkommande evenemang en gång om året. Det handlar inte om att polisen ska stå och bötfälla vartenda fordon som inte uppfyller kriterierna på cruisingen.
Cruisingen i Hässleholm • Publicerad 20 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten hyllar cruisingen som ett härligt inslag i Hässleholm.
Skribenten hyllar cruisingen som ett härligt inslag i Hässleholm.Foto: Hanna Franzén

Svar till Peter Nilsson- Johansson. Peter menar att det går inte att ha laglöshet ena dagen och sen bli bötfälld dagen efter. Men käre Peter, cruisingen i sej är ju ett evenemang som samlar en massa folk på våra gator och då ser polisen mellan fingrarna för det mesta. Men skulle man se något som verkligen sticker ut, rent horribelt, ja då ingriper man.

Och handen på hjärtat, när vi hade festivaldags i Hässleholm för si så där 20-25 år sedan. Var du med då på den tiden? Hur såg det ut på morgnarna efter en kväll på stan. Jo, ganska så nedskräpat. Dock skall sägas att det kördes inga skrotbilar på festivalområdet. Men det var fylla och det var bråk och polisen hade mer att göra, än på själva cruisingen.

Annons

Fylla och bråk och en del ”skrotbilar”. Det har alltid förekommit. Sen att vissa ”fyllisar” utmärker sej mer än andra onyktra, det hör till. En del människor tål sprit sämre än andra.

Jag säger bara, låt cruisingen få leva. Den är ett härligt inslag i vår annars så trista och stela värld vi lever i. Ett mynt har alltid två sidor.

Erik Bergström, Stoby

”Fylla och bråk och en del ”skrotbilar”. Det har alltid förekommit. Sen att vissa ”fyllisar” utmärker sej mer än andra onyktra, det hör till. En del människor tål sprit sämre än andra.”
Annons
Annons
Annons
Annons