Låt Furuboda frodas och utvecklas

Furuboda Artikeln publicerades
Special Olympics School Day, Furuboda IF håller i detta i Liviushallen i Öllsjö. Fabian Stjernstrand från Näsum kramar Kenny Fält efter at lyckaats i fressbeegolf
Foto: Tommy Svensson
Special Olympics School Day, Furuboda IF håller i detta i Liviushallen i Öllsjö. Fabian Stjernstrand från Näsum kramar Kenny Fält efter at lyckaats i fressbeegolf

Att bygga upp något bra tar lång tid och personligt engagemang. Jag som bor i Åhus och jobbat ett antal år på Yngsjö skola har haft förmånen att utnyttja Furuboda badhus och naturen runt omkring. Här är för övrigt mycket trevligt att ordna barnkalas, först i badet och därefter grillplatser och lekredskap i skogen (tips till er som ej gjort det!), skriver Åhusbon Eivor Haglund.

När kungen och Silvia var på Eriksgata i Sverige 1983, var ett av besöken på Furuboda. ("Min klass" var där på besök och sjöng en egen diktad sång.) Kristianstad kommun ville visa upp dess stoltheter och Furuboda, var ett av urvalen. Det passade ju som handen i handsken för en engagerad drottning! Det var då det!

Så vitt jag vet har Furuboda fortsatt att vara en mycket populär folkhögskola, där jag vill ge Yngsjöborna en stor eloge för ett härligt engagemang. Furuboda är så mycket mer än en folkhögskola, i skogen finns där härliga naturbyggda lekaktiviteter, årligen anordnas "lekens dag". Kommunen drar in på bidrag till något som är unikt för Åhus och framför allt Yngsjö. Badhuset engagerar inte bara de som går på skolan. Här simmar pensionärer och här är det babysim.

Kommunen ska bygga ett nytt badhus ute på Näsby. Alla de jag pratat med är emot lokaliseringen, men just nu blåser andra vindar, bygg nytt glöm bort att bevara det som redan finns! Lyssna inte på gemene man, utan skapa något som just du/ni (sittande politiker) kommit på. Ni är ju alla välutbildade och väl insatta i alla frågor, eller?

Åhus och Yngsjöbor, det är dags att vi alla reagerar mot hur kommunen använder våra skattepengar! Låt Furuboda få fortsätta att bedriva sin fina verksamhet och erbjuda alla de runtomkringaktiviteter! Hurra för Furuboda och alla engagerade!

Eivor Haglund

Åhusbo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.