Annons

Lena Wallentheim (S) ser inte hela helheten

Svar på Lena Wallentheims insändare den 2 februari.
Sverigedemokraterna • Publicerad 9 februari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den gamla bokbussen var en miljöbov med höga reparationskostnader. Men redan när den försvann på grund av besparingar var SD:s plan att det skulle komma en ny bokbuss, menar debattören.
Den gamla bokbussen var en miljöbov med höga reparationskostnader. Men redan när den försvann på grund av besparingar var SD:s plan att det skulle komma en ny bokbuss, menar debattören.

För oss Sverigedemokrater är hela bygden viktig, alla invånare och alla verksamheter. Sammanslagningen av två nämnder, Kulturnämnden samt Fritidsnämnden blev Kultur- och fritidsnämnden.

I denna process ingick även en besparing som var otroligt tuff. Men den var tvungen att genomföras. Lagstadgad verksamhet såsom bland annat skola och omsorg är enligt lag tvungna att fungera och behövde dessa medel för att inte äventyra kvaliteten och säkerheten.

Annons

Kultur och Fritid fick en besparing. Det var tuffa beslut. Men vi sverigedemokrater är inte rädda att ta tuffa och ibland kontroversiella beslut.

I besparingen fick Sverigedemokraterna igenom några av våra absolut viktigaste frågor och vi ändrade också till ett mer rättvist ekonomiskt bidragsregelverk för föreningar som gynnar unga och barn.

I över tio år har både jag och andra SD-ledamöter arbetat för att föreningar med kopplingar till extremism och terrornätverk inte skall få bidrag. Vi stoppade utdelningen av all former av bidrag till Ibn Rushd.

Gällande fritidsgårdarna så var det aldrig någons mening att de skulle läggas ner. Tvärtom så var beslutet att gårdarna gick över i kommunal regi för att få en övergripande organisation och säkra framtiden till en billigare "peng" än tidigare.

”Allt som sker just nu är helt enligt den långsiktiga plan som vi i SD har haft hela tiden.”

Tur i oturen så blir kraven på lokaler hårdare granskade och den ena efter den andra fritidsgården tvingades stänga, vilket är olyckligt för ungdomarna. För oss är det viktigt att lokaler som barn vistas i är godkända och inte är fulla med bland annat mögel och dålig ventilation. Vi arbetar aktivt för att flera av våra tätorter skall öppna fritidsgårdar i fräscha lokaler som uppfyller myndigheternas krav.

Bokbussen ligger mig varmt om hjärtat och är väldigt uppskattad av hela Hässleholm.

Det har hela tiden varit vår ambition att Hässleholm skall ha en bokbuss.

Även under besparingen så såg vi möjligheten att pausa bokbussen medan vi i SD internt planerade framtidens bokbuss med nya möjligheter. Vi har även budgeterat för en framtida bokbuss.

Tyvärr var den gamla bussen en riktig miljöbov utan avgasrening samt ökade reparationskostnader som oroade mig.

För oss sverigedemokrater är det oerhört viktigt att man kan bo, leva och arbeta i hela kommunen med fungerande infrastruktur, skola, humana bränslepriser, kultur och fritidsaktiviteter och givetvis en bokbuss.

Annons

Många politiker tar kortsiktiga beslut utan att se helheten på sikt, med de orden vill jag avslutningsvis säga att allt som sker just nu är helt enligt den långsiktiga plan som vi i SD har haft hela tiden.

Långsiktighet är nyckeln till en väl fungerande kommun.

Johan Peltonen (SD), 1 vice ordförande Kultur- och Fritidsnämnden Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons