GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Levande landsbygd, men bara där politikerna önskar det

Den senaste tidens olika debatter om hur förutsättningarna för boende i Östra Göinges småorter ser ut väcker funderingar. I kommunens översiktsplan framgår ju att man kommer att satsa först och främst på tre byar. Göingehem säger likadant, skriver före detta småortsbon Jan Ericsson.
Landsbygd • Publicerad 18 november 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Julstämning efterfrågas även på mindre orter.
Julstämning efterfrågas även på mindre orter.
Foto: Gorm, Kallestad

Man menar väl tätorter. Hur ser då förutsättningarna ut för boende i småorterna?

I många kommuner har man fria resor för pensionärer inom kommunen. Behovet är åter främst för boende i småorterna. Vid upprepade påstötningar till ledande politiker får man samma svar. Ingenting gratis.

Som tidigare boende i en småort i många år och nu inflyttad till tätort ser jag stora skillnader. Man känner sig nästan bortskämd med nära till det som man förut har fått köra till för att uträtta sina ärende. Med ökande kostnader naturligtvis.

Min uppfattning är att man från ledande politiskt håll menar att man får skylla sig lite själv.

Nu senast kommer ett tjänstemannaförslag. Inga julgranar i småorterna. Vad blir nästa?

Vad menar man med en levande landsbygd?

Om man tittar på värdet på fastigheterna enligt massmedia så finns de högsta priserna på sålda hus kring Immeln. Detta tyder ju på att invånarna har en syn på var man kanske vill bo och styrande politiker en annan. Hur framtiden ser ut kan klart ingen förutsätta. Går kommunen fortfarande på räls?

Jan Ericsson

f d småortsbo Knislinge

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.