Annons

Många bäckar små kan rädda katter

Debatt • Publicerad 9 februari 2013

Hildas Tassebo i Kristianstad har under snart tre års tid hjälpt hemlösa katter till ett bättre liv. Många har omplacerats till kärleksfulla hem. Tyvärr strömmar det hela tiden in nya katter som ansvarslösa människor har kastat ut. Nu när det är så kallt fryser de katter som inte omhändertas ihjäl. I synnerhet de små kattungarna klarar inte kylan.

Människors oförmåga att ta hand om sina husdjur och en i samhället ökande känslokyla har medfört att alt fler hemlösa och medtagna katter har omhändertagits av katthemmet. Veterinärvård, kastrering och driftskostnad har därför ökat katastrofalt. Alla som arbetar i katthemmet gör det helt ideellt och är beroende av snälla människors bidrag till verksamheten.

Annons

De flesta av de katter som inte har turen att komma till katthemmet utan lämnas till polisen avlivas efter i snitt knappt åtta dagar. Var och en av dessa katter kostar staten i genomsnitt 2 884 kronor. I denna summa finns ingen som helst behandling, utan de förvaras, dödas och kremeras. Tänk vilka underverk katthemmet hade kunnat göra om det fått motsvarande pengar av det allmänna!

Du som har ett hjärta av guld och känner att du vill bidra till verksamheten på Hildas Tassebo sätt in en slant på deras postgiro. Många bäckar små gör en stor å! Stort tack på förhand!

Maria Sällberg
Irene Ludvigsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons