unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Många gör ett fantastiskt jobb inom vård och skola

Tack insändarskribenten Birgitta och alla ni andra som stöttar oss i vår svåra arbetssituation under pandemin.
”Är det någonting vi önskar är ju att det ska bli som vanligt igen.”
”Är det någonting vi önskar är ju att det ska bli som vanligt igen.”
Foto: Anders Wiklund/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag brukar skumma över debattsidorna, det brukar inte direkt vara någonting som intresserar mig.

Men i dag, den 24 februari, stannade jag till och läste.

Jag vill säga till den trötta och lite nedstämda läraren att: Heja dig och dina kollegor. vilket fantastiskt jobb ni gör med händerna bakbundna bakom ryggen.

Alla som säger att det var bättre förr, var det det? När läraren drog elever i hår, öron och slog med pekpinne. Men nu är det åt andra hållet, nu får lärarnas inte göra ett dugg för att hålla lektionerna lugna. Lärare, ni är guld värda så kämpa på.

Så till nästa insändare. Den 23 februari var det två stycken som rörde vården och våra äldre.

Jag själv arbetar inom äldre omsorgen så jag vet hur det ser ut. Vi har arbetat under lång tid med, munskydd, visir, heltäckande förkläden och handskar. Vi ser ut som rymdvarelser när vi ska ha närkontakt med våra gamla. Så när jag läste insändaren med rubriken ”Vi vill inte ha in smitta” så håller jag helt och fast med.

Vi gör allt som går för att hålla oss från smitta. Men det slarvats en del när anhöriga kommer på besök.

Sedan läste jag ” Sluta att hetsa mot en hel yrkeskår”.

Jag håller med insändarskribenten Birgitta Karlsson. Vi fick tillgång direkt med alla skydd som man ska ha och det är ju toppen. Vi har gått som rymdvarelser sedan oktober/november. Nu har vi fått vaccin sprutan nummer så om kanske två veckor kan vi kanske få slippa något av visir eller munskyddet. Så våra äldre kan se oss igen och höra vad vi säger utan att vi ska behöva skrika. Plus att vi personal ska gå omkring och svettas , få utslag av all plast och dagligen huvudvärk.

Att vi jobbar för att absolut inte få in viruset är ju självklart. Vi gör allt vi kan. Är det någonting vi önskar är ju att det ska bli som vanligt igen. Om det efter detta någonsin kommer att bli det.

Tack Birgitta och alla ni andra som stöttar oss i vår svåra arbetssituation

Ing-Marie

Läs mer