Märkligt att ingen uppfattat missnöjet

Replik på ”Mindre tid för politiker att prata med skåningarna” 15 februari
Debatt • Publicerad 19 februari 2013
Färdtjänsten har varit uppe även i den så kallade medborgardialogen.
Färdtjänsten har varit uppe även i den så kallade medborgardialogen.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ordförande i medborgardialogen för nordöstra Skåne, Bo Thunell (MP) är orolig för att rationaliseringen inom regionens centraladministration ska medföra att politikerna får färre timmar att diskutera med skåningarna.

För det första har inte resurserna halverats som Bo Thunell påstår. Pia Kinhult har själv uppgett att 73 tjänster varav 30 vakanser har dragits in av totalt cirka 550 befattningar. En bra åtgärd för att i någon mån reducera regionens monstruösa byråkrati.

För det andra har INGEN av de fyra beredningarna för medborgardialog utnyttjat de patientundersökningar/protester som olika aktionsgrupper samlat in under årens lopp. När jag läst de fyra beredningarna för medborgardialogs gemensamma verksamhetsberättelser framgår klart att arbetet går ut på flummiga undersökningar utan mätbara och säkra projekt.

Det är märkligt att de cirka 80 politiker som är engagerade i medborgardialoger inte snappat upp medborgarnas missnöje med regiontrafikens biljettkaos, färdtjänsthaveriet och den allmänna oron för sjukvården där vi alla vet att valfrihet är oviktigt. Det är vård i rätt tid som krävs. Men det är som ett av regionråden yttrade häromåret när vi lämnade över 32 000 namnunderskrifter angående vården i Skåne. Hon sade: ”Det kvittar hur många namnunderskrifter ni har. Det är vi politiker som bestämmer!”

Det sammanfattar i ett nötskal demokratiarbetet i Skåne Län.

Mikael Hallqvist
Ingvar Thorell, Rädda sjukvården i Skåne
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.