Måste ni ha fler affärer?

Tack Kenneth Andersson och Daniel Wimhed för bra åsikter. Jag har likadana funderingar angående köpcentret Hammar. Det har varit även insändare för centret, men jag måste fråga vad är det som saknas i Kristianstad?
Debatt • Publicerad 20 februari 2013
Bildtext Fotografbyline Hur många butiker behöver vi?
Bildtext Fotografbyline Hur många butiker behöver vi?Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Jag har bott i Åhus snart ett år, men saknar inga affärer, som fanns till exempel i Göteborg. Här finns Elgiganten, MediaMarkt, Jula, Rusta, Jysk, ÖB, Clas Ohlson, NetOnNet, byggvaror, Lidl, Willys, Maxi, flera Ica, Konsum, Domus, Eko, detaljhandeln i centrum med mera. Nu etablerar sig även Gina Tricot i gallerian. Vad mera folk vill ha? Vem är det som skapar behovet? Om ni vill ha något, som inte finns här, gör resan som utflykt till en annan stad.

Handen på hjärtat , behöver ni flera affärer? Folk köper hela tiden nya saker och lämnar gamla på loppis, varför? Det är bra då kan jag handla där, jag strävar inte efter nytt. Även sopbergen växer, är det meningen, tänk om innan, om du behöver något nytt!

Mikael Hallqvist
Seija Salmenranta, Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.