Medias girighet i kristid

Media
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Vad säger det om Bladets girighet när de delar en artikel på Facebook om hur man skyddar sig mot coronaviruset? Ett virus som är kapabelt att slå ut ett lands ekonomi. Ett virus som har potential att hamna bredvid digerdöden i fråga om påverkan på samhället och dödlighet?

Man ser sen att det är en artikel man måste betala för att läsa.

Där snackar vi prioriteringar.

Nicklås Martinsson

Hässleholm

 

Jörgens Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Kristianstadsbladet svarar:

Kristianstadsbladet har en policy som säger att innehåll som är viktigt för invånarna att känna till, exempelvis när liv hotas akut vid stora gasutsläpp eller liknande, ska vara öppet för alla. Allt annat kan vara enbart för prenumeranter.

Nyheter som innehåller viktig information om coronasmittan och hur man kan och bör skydda sig ligger alltid öppet. Meddelanden från regering och myndigheter, likt TT:s liveflöde är sådant innehåll.

När Nikolas Larsson berättar om sin tid i karantän och om sin sjukdomsperiod är det förvisso bra läsning, men det är knappast att betrakta som så viktigt att liv står på spel om inte alla kan läsa. Därför har den hittills varit enbart för prenumeranter.

Det är för övrigt en bärande idé i många företag att ta betalt för sina produkter.

Jörgen Svensson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.