”Min resa förstärkte övertygelsen om att SD har helt rätt”

Svar till Agneta ”Visar hur cyniskt de reagerar”, 4/8.
Debatt • Publicerad 8 augusti 2014

Agneta föreslår att undertecknad ska besöka flyktingarnas närområden.

I våras gjorde jag precis detta då jag besökte flyktinglägret Zaatari i Jordanien, vid gränsen till Syrien. Under mitt besök träffade jag bland andra ordföranden i det jordanska utrikesutskottet, Hazem Qashou, UNHCR:s ledande fältkoordinator i Zaatari, Iris Blom, och representanter från Rädda Barnen men även flyktingfamiljer både i flyktinglägret och utanför.

Min resa förstärkte övertygelsen om att Sverigedemokraterna har helt rätt politik på områdena flyktinghjälp och bistånd. Partiets syn delas av dem som arbetar med dessa frågor och som befinner sig i den reella och tragiska verkligheten.

Agneta kan själv ta del av min reseskildring som finns på SD-Kurirens hemsida. Kanske är det Agneta som ska göra en liknande resa för att få fakta och information om hur det förhåller sig i verkligheten och själv läsa på.

Medmänsklighet och faktisk skillnad för de människor som är på flykt mäts inte i hur många uppehållstillstånd vi beviljar i Sverige, vilket en del tycks tro.

Det måttet säger nämligen mer om hur många vi inte förmår hjälpa.

När man dessutom, som regeringen gör, tar medel från biståndet och lägger på flyktingmottagande i Sverige anser jag inte att man effektivt hjälper de nödställda.

Med SD:s politik kan vi rädda fler människoliv och det måste vara det primära målet. Därför hävdar jag med bestämdhet att SD i dag för den mest humana och effektiva politik på detta område. Och när man då smutskastar oss genom att kalla oss för något vi inte är handlar det om ren och skär ohederlighet.

Josefine Gustafsson
Björn Söder (SD), Partisekreterare och riksdagsledamot
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.