Annons

Moderaterna visar sin oförmåga att samarbeta

Vi i Kristdemokraterna har varit med i förhandlingarna med Moderaterna, Alternativet och Sverigedemokraterna.
Förhandling • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anton Olsson, gruppledare Kristdemokraterna i Bromölla.
Anton Olsson, gruppledare Kristdemokraterna i Bromölla.Foto: Mikael Persson

Under förhandlingarna visade Moderaternas förhandlare gång på gång sin bristande förmåga till att samarbeta och dela med sig av inflytandet av politiken som ett gemensamt styre skulle bedriva. Våra väljare förväntar sig att vi politiker ska komma överens och kunna kompromissa.

Efter att SD hoppade av förhandlingarna och vi började förhandla om poster i opposition så gick Mikael Efverman ut i tidningen och sa att han inte var en del av deras förhandlingsgrupp längre. Mycket anmärkningsvärt eftersom jag har haft kontakt med honom under förhandlingarna och skulle träffa honom dagen efter för att fortsätta förhandla om posterna. Om ni inte klarar av att tala klarspråk till era väljare om en sådan bagatell – hur ska man då kunna lita på er annars också?

”Det var antingen allt eller inget för er del och det var ni väldigt tydliga med sedan dag 1.”
Annons

Något som var genomgående i förhandlingarna var även att Mikael Efverman satt tyst och Joachim Bengtsson höll låda. När Mikael försökte få en syl i vädret så tystade Joachim honom direkt. Om det är så ett samarbete ska fungera så vill vi i KD inte vara en del av det. Vi var öppna för att förhandla med M och SD. I slutskedet visade M sin oförmåga till att kompromissa och då är det klart för oss att vi inte vill vara en del i en sådan koalition när vi fick mer inflytande hos SD. Det är tråkigt att M valde att slå samman ett högerstyre och nu sitter och skriver dåliga insändare i efterhand. Istället för att rannsaka er själva så menar ni att vi och SD var problemen i förhandlingarna. Det är inte alls sant och ni vet själva om det. Istället borde ni visa de krav ni ställde i förhandlingarna. Det var antingen allt eller inget för er del och det var ni väldigt tydliga med sedan dag 1.

Anton Olsson, Gruppledare för KD Bromölla

Annons
Annons
Annons
Annons