Annons

Motorburna busar stör kvällsron i Hässleholm

Sedan en tid tillbaka har motorburna ungdomar samlats kvällar och delar av nätter på parkeringar i Hässleholm avsedda främst för kunder till City Gross samt Kvantum.
Motorbus • Publicerad 1 september 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Närboende utsätts för ljudmässiga trakasserier.
Närboende utsätts för ljudmässiga trakasserier.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är inga trevliga ungdomar. De buskör och spelar musik med så hög volym att närboende blir mycket störda.

I asfalt kan man se spår efter vingliga körningar, som innebär att man starkt kan ifrågasätta aktuell förares rätt att ha körkort. Jag har vid ett par tillfällen ringt polis och informerat om hur närboende utsätts för vad som kan liknas vid ljudmässiga trakasserier. Vänlig polis har svarat att fler har ringt och klagat samt att om polisbil finns att tillgå så skickas sådan.

”Man ska betänka att hemmet är något av det viktigaste vi har. Det är där man ska känna sig trygg och må bra.”
Annons

Nu kommer kärnfrågorna. Vems är felet att misskötsamma motorburna ungdomar får möjligheten att förstöra hemfriden för de som bor nära City Gross och Kvantum i Hässleholm?

På kvällarna tar motorbusar över parkeringarna utanför City Gross och Maxi i Hässleholm.
På kvällarna tar motorbusar över parkeringarna utanför City Gross och Maxi i Hässleholm.Foto: Mikael Persson

Man ska betänka att hemmet är något av det viktigaste vi har. Det är där man ska känna sig trygg och må bra.

Man kan inte klandra polisen för att de är mer eller mindre maktlösa mot omnämnda typ av samhällsinslag. Felet är beslutande politikers. De har genom sitt avgörande skapat vårt nu alltmer kriminella samhälle. Ett våldsamt samhälle, som slukar polisresurser. Vilket innebär att hyggliga, skötsamma medborgare inte kan räkna med polisens hjälp i den utsträckning de är förtjänta av. Detta i kombination med för få poliser undergräver i vissa avseenden med fog allmänhetens förtroende för polisverksamheten. Dock tror jag att förtroendet för det enskilda polismännen är ganska stort.de gör nog i det tysta stora viktiga insatser och skulle säkert vilja kunna göra ännu större insatser om möjlighet gavs.

”Ska jag tala klartext har vi fått ett alldeles för egoistiskt och normlöst Sverige av idag.”

Vem ska anses ha det yttersta ansvaret när det gäller de misskötsamma motorburna ungdomar, som har tagit befälet över de båda parkeringsområdena i Hässleholm? Naturligtvis ungdomarna själva.

Finn det ytterligare någon kategori, som ska anses vara ansvarig? Ja, de föräldrar som misslyckats med att uppfostra ungdomarna till hänsynstagande individer. Åtminstone om föräldrarna inte ens försökt att ge ungdomarna en god uppfostran. Sedan finns det föräldrar som har försökt uppfylla sin plikt men trots det inte har nått något bra resultat. De kan naturligtvis inte lastas. Ska jag tala klartext har vi fått ett alldeles för egoistiskt och normlöst Sverige av idag. Normlösheten finns även bland oss vuxna.

Klas-Håkan Petersson

fd polis, numera pensionerad efter 42 år i yrket

Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons