Multihall på önskelistan till Kristianstad

Multiarena Artikeln publicerades
Sparbankshallen i Bromölla, rymmer förutom plats för olika sportaktiviteter, en konsthall.
Sparbankshallen i Bromölla, rymmer förutom plats för olika sportaktiviteter, en konsthall.

Så här strax före juletid är det dags att fatta pennan och skriva önskelistan till han som bor på Nordpolen. Denna önskan är betydligt billigare än både badhus och linbana som Kristianstadsbladet rapporterat om senaste tiden.

Efter att ha tillbringat ett antal timmar av helgen i Sparbankshallen i Bromölla då det spelats LB-Hus Indoor cup, så säger jag; Grattis Bromölla med omgivning! Ni har verkligen lyckats. Grattis alla som får möjlighet att vistas, träna och verka i denna fina hall.

Hallen som har ett markplan på 6 000 kvadratmeter, sportgolv på 800 kvadratmeter, konstgräs på 2 400 kvadratmeter, konsthall, konferensrum, 14 omklädningsrum, toaletter, föreningskontor och företagshälsovård. Helt fantastisk!

Finns det någon plan på någon sådan hall i Kristianstads kommun? Då det är svårt att få halltider för både handbollsspelare och fotbollsspelare i vår kommun kunde man byggt en del med sportgolv och en del med konstgräs. När vi lämnade hallen igår kväll kom det flera lag från Kristianstads kommun som skulle träna och de lagen är inte de enda... så underlag för att fylla en hall finns redan.

Frågan är var man skulle bygga, det måste inte vara i Kristianstad men någonstans i kommunen.

Någon sa 60 miljoner ska Sparbankshallen har kostat, kanske man kan komma under det priset med återbrukat material?

Med önskan om en kommande god jul!

Entusiastisk fotbollssupporter

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.