Annons

Något är fel om det behövs 100-tals poliser för fotboll

Huliganism • Publicerad 31 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Poliser med kravallutrustning på plan efter att svartklädda AIK-supportrar hoppat över staketet från läktaren och försökt ta sig in till planen.
Poliser med kravallutrustning på plan efter att svartklädda AIK-supportrar hoppat över staketet från läktaren och försökt ta sig in till planen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

För vilken gång i ordningen ett Stockholmsderby spårar ur vet väl ingen men alla pratar om att det är oacceptabelt. När ska någon göra nåt?

”Själv planerar jag att se MFF med mitt tolvåriga barnbarn, men skulle aldrig överväga att besöka ett möte med AIK eller Djurgården.”

Om det behövs 100-tals poliser för att genomföra en fotbollsmatch så är något i grunden fel. Barnfamiljer undviker att gå på match när storstadslagen möts, själv planerar jag att se MFF med mitt tolvåriga barnbarn, men skulle aldrig överväga att besöka ett möte med AIK eller Djurgården.

I perspektiv verkar ju den spontana cruisingen med sitt omfattande svineri som en västanfläkt. Fotboll har ju faktiskt en ansvarig arrangör!

Åke Petersson, Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons