När vi kom hit möttes vi inte av fientlighet

Debatt Artikeln publicerades
Böneförbud är en typ av hittepåpolitik, enligt Jerzy Michalski.
Foto: Niranjan Shrestha
Böneförbud är en typ av hittepåpolitik, enligt Jerzy Michalski.

Replik på Magnus Persson svar den 2 juli.

Magnus, du skriver ”då jag faktiskt en gång i tiden gillat honom”. Jag tolkar det som för att jag vågar ifrågasätta och kritisera SD så gillar du inte mig.

Så fungerar det i Polen där ert systerparti PIS regerar. De journalister som öppet kritiserat PIS innan valet och var anställda inom public service fick sluta och ersattes av partitrogna journalister. Jimmie Åkesson har hotat att lägga ner P3 om han för bestämma.

Vad är det som är pinsamt och okunnigt i min debattartikel?

SD bildades 1988 av nazisten Anders Karlström. Sant eller okunnigt ?

Det som hände i Berlin i januari 1933. Samma sak hände i Bromölla, Sölvesborg och Hörby i december 2018. Sant eller okunnigt?

Var har mitt fina Bromölla tagit vägen?

Tänk vilket fint Bromölla jag och mina föräldrar fick växa upp i precis som flyktingarna från Ungern 1956, arbetskraftsinvandringen från Grekland på 1960-talet, de som kom hit efter ´"Pragvåren” 1968, flyktingarna som kom hit efter Balkan kriget 1990 talet möttes inte av något invandrarfientligt parti som SD. Det är det jag menar med mitt fina Bromölla som jag växte upp i .

Nu möts nysvenskarna i stället av hittepåpolitik typ böneförbud och mångkulturellt bokslut.

När det gäller SKL rapport så är det den demografiska utvecklingen med allt fler barn, unga och äldre gör att behoven av skola, vård och omsorg ökar. Om tio år kommer adelen äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.Det är den stora orsaken enligt SKL till det kommande problem .

Givetvis påverkas till en del kommunernas ekonomi av flyktingkatastrofen 2015.

Jag tycker att staten, som har en bra ekonomi, bör hjälpa kommuner och regioner med fortsatta bidrag.

Nä det gäller Danmark så har S och övriga partier något närmat sig Danska Folkeparti men sedan kommer den kommande danska regeringen göra en vänstersväng till skillnad från SD som har gjort en högersväng

Du skriver: SD i Bromölla kommer alltid jobba för kommunens bästa.

När kommer SD med förslag på hur man ska få stopp skadegörelsen, bilar som brinner och det ökade användning av droger bland vår ungdomar ? Tror du att lösningen på Bromöllas problem är hittepåpolitik typ tiggeriförbud, böneförbud och ett mångkulturellt bokslut ?

För din kännedom så har S inte haft egen majoritet i Bromölla sedan 2010 och i Sverige sedan 1968.

Jerzy Michalski

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.