GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nazistisk retorik ledde till Utöya-dådet

Svar till Viola Johansson gällande hennes inlägg i Jourhavandespalten den 27 juli.
Terrordåd • Publicerad 31 juli 2021 • Uppdaterad 31 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Breivik såg upp till Jimmie Åkesson.”
”Breivik såg upp till Jimmie Åkesson.”
Foto: Adam Ihse/TT

Viola Johansson skriver i spalten att 20 procent av svenskarna inte är vare sig nazister, rasister eller fascister, men ett citat från Kurdo Baksi kanske förklarar lite för henne om Breiviks koppling till Åkesson och SD:s ideologi:

”Breivik såg upp till Jimmie Åkesson och citerade honom ofta i sitt manifest "2083".

Det är dags att förbjuda nazistiska partier i Sverige.

Nazister mördar inte bara utlänningar. De dödar alla som inte tänker som dem. Hade vi tagit främlingsfientligt och nazistiskt våld och propaganda på allvar i tid hade vi kanske inte drabbats av Utöya-tragedin.

Berit

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.