GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nej, det var inte mina åsikter om pandemin

Nej, det var inte jag som liknade åtgärderna för att mildra pandemin med en konspiration. Jag och min namne har blandats ihop förut. Och eftersom pandemin får väldigt allvarliga konsekvenser vill jag förtydliga var jag står.
Förtydligande • Publicerad 10 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Riksdagsledamoten Christer Nylander (L).
Riksdagsledamoten Christer Nylander (L).Foto: Jessica Gow/TT

För ett par veckor sedan skrev en person med samma namn som jag, en insändare om pandemin. Artikeln illustrerades tyvärr med en bild av mig. Det rättades snabbt på nätet och dagen efter publicerades en rättelse i tidningen.

Jag är nöjd med att det gick så snabbt att rätta till misstaget. Det verkar dock som om många missat rättelsen. Jag får nämligen fortfarande frågor om artikeln, men det var alltså inte jag som liknade åtgärderna för att mildra pandemin med en konspiration.

Jag och min namne har blandats ihop förut. Senaste gången det skedde i tidningsformat handlade det om att alla ideologier borde ersättas med en ny som ska kallas ”visdomism”. Om jag minns rätt innebar visdomismen att världen enbart ska styras av visa människor. Det har jag inget emot, tvärtom. Men i så fall ska det ske genom demokratiska val där väljarna röstar på de politiker de anser vara visa.

”Eftersom pandemin får väldigt allvarliga konsekvenser för alla andra delar av samhället, känns viktigt att åter betona att det inte var riksdagsledamoten Christer Nylander”

Kollegorna i riksdagen har vid ytterligare några tillfällen fått mejl från min namne. Flera har berättat att de läste med stigande förvåning, men till sist insåg att med det innehållet kunde det rimligen inte vara från mig utan en annan Christer Nylander.

Jag har aldrig tagit den där sammanblandningen på särskilt stort allvar utan mest skrattar åt det. Men eftersom pandemin får väldigt allvarliga konsekvenser för enskilda, för skolan, för vården för kulturen och för alla andra delar av samhället, tycker jag att det känns viktigt att åter betona att det inte var riksdagsledamoten Christer Nylander som ifrågasatte pandemibekämpningen utan en person med samma namn.

Det är ju egentligen inte så konstigt att folk med samma namn blandas ihop. Säger man Magdalena Andersson kommer de flesta att tänka på statsministern, men det finns faktiskt hundratals andra personer i detta land som har samma namn. Och söker man på mitt namn på Eniro så får man 28 träffar. Men av dessa 28 är det (som tur är) bara jag som är jag.

Christer Nylander (L), riksdagsledamot

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.