GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ni ger bara till de som redan har i överflöd

Svar till moderaten Maria Malmer Stenergards debattartikel ”Det ska löna sig att ha byggt upp Sverige” gällande pensionärernas ekonomi.
Pensioner • Publicerad 10 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Maria Malmer Stenergard.
Maria Malmer Stenergard.Foto: Anders Wiklund/TT

Det är bra att pensionerna ökar, MEN – det är alldeles för dålig. Det är väldigt skamligt av dig att vara stolt över den blygsamma höjningen när det finns pensionärer som får leva på under 10 000 kronor i månaden.

Men det förstår jag att en moderat inte vill höja mer för fattigpensionärer, det har ju aldrig legat i partiets intresse.

Vi pratar om helt andra siffror till de som har det sämst: Höj pensionerna cirka 4 000 kronor i månaden så vi känner att vi är värda något som byggt upp detta samhälle.

”Jag förstår att en moderat inte vill höja mer för fattigpensionärer, det har ju aldrig legat i en erat intresse.”

Du ska bara vara tacksam, hade inte vi funnit så hade du inte haft ett jobb att gå till, du som säkert lyfter en lön på cirka 100 000/mån. Kom inte och mena på att vi ska vara nöjda, med små pengar. Du borde skämmas .

Men man vet ju att man aldrig ska rösta på en moderat, de ger bara till de som redan har i överflöd, och mer vill ni ha.

Mats Johansson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.