Nu är det dags att höja lärarlönerna

Debatt • Publicerad 31 januari 2012

AVTALSRÖRELSEN. Skolan är grunden för ett lands fortsatta välstånd. En bra utbildning, från förskola till högskola, är nyckeln till ett välutvecklat samhälle. En bra skola behöver bra lärare och läraryrket måste locka de bästa.

Att vara lärare är ett fantastiskt arbete – det mest meningsfulla. Som lärare får man förmånen att utbilda framtidens vuxna. Lärare satsar tid och kraft för barnen och elevernas bästa. Men det lönar sig inte att vara lärare i dag!

Nu är det dags att ge oss bättre betalt så att det inte fortsätter vara en förlustaffär att utbilda sig till lärare. Vi har tappat i lön i relation till yrkesgrupper med liknande utbildningslängd och svårighetsgrad. Skillnaden i medellön är i dag minst 10 000 kronor i månaden.

I den pågående avtalsrörelsen krävs en relativlöneförskjutning till lärarnas fördel så att yrket på sikt värderas i nivå med utbildningen och ansvaret! Det ligger i hela Sveriges intresse att vi har den bästa skolan, det bästa resultatet och de bästa lärarna.

Satsa på lärarna nu!

INTERNAL INTERNAL
Lars Nilsson, ordförande Lärarförbundets lokalavdelning, i Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.