1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ödmjukhet efterlyses i frågan om nytt kommunhus

Patric Åberg (M) kan vara fullständigt lugn. Vi har inte ”glömt” något alls i frågan om nytt kommunhus i Broby. Folket har inte heller glömt! Men dessvärre har Patrik Åberg ett väldigt selektivt minne i detta fall, skriver Socialdemokraterna Anders Bengtsson och Lena Dahl-Wahlgren.
I april 2012 kom flera hundra Göingebor till kommunfullmäktige för att protestera mot planerna på ett nytt kommunhus.
Foto: Tommy Svensson

Att dessutom lägga arbetsmiljöansvaret på en opposition i minoritet är antingen okunnigt eller patetiskt. För det första var det som vi sagt tidigare en enorm folklig protest mot era första planer. Många hundra demonstrerade utanför och i fullmäktigesalen den kvällen 2012!

Vi socialdemokrater yrkade enbart på en återremiss av ärendet för att då som nu få ett bättre underlag. Det vill säga att det gick tillbaka till er borgare. Den enkla frågan är ju, varför, har ni inte lagt fram något förslag på dessa sju år!? Våra socialdemokratiska företrädare har absolut ställt frågan ett antal gånger till er som just nu styr. När kommer frågan om ett förbättrat kommunhus på bordet igen?

Anders Bengtsson (S) har ställt frågan på ett otal interna möten. Vår partikamrat Karl-Erik Innala skrev så sent som sommaren 2018 en insändare och ställde samma fråga inför valet, vi har ännu inte sett något svar på den. Vi har inte fått ett enda svar på det! Folket fick inget svar varken före valet 2014 eller valet 2018. Nu när majoriteten, M, KD, SD är säkrad går ni fram utan minsta ödmjukhet om att det kan finnas andra idéer och tankar. Det är självklart er fulla rätt. Men en så omfattande investering som förhoppningsvis ska hålla i minst 50 år bör förankras bättre.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi förväntar oss och begär öppenhet, låta medborgarna ha en insyn i processen, det vill säga. frågan måste behandlas i kommunfullmäktige, kommunhuset är inte bara en arbetsplats utan hela kommunens hus, medborgarnas hus, vi socialdemokrater begärde och fick igenom en återremiss, men frågan behandlades inte på allvar på nytt utan gömdes i slutna rum.

Vi vill ha en utredning som olika intressen i kommunen får yttra sig över. Den stora frågan om Brobys centrum bör ingå i utredningen, Broby busstation, skol- och äldreomsorgsutbyggnad, centrumbebyggelse. Vi har varit med och tagit ansvar att det skett mycket i många av kommunens stora byar. Broby är kvar. Broby måste få ett lyft och en markering som kommunens huvudort.

Anders Bengtsson (S)

Oppositionsråd

Lena Dahl-Wahlgren (S)

Gruppledare

Socialdemokraterna Östra Göinge

Läs mer

Sport

Rallyklassiker ställs in: ”Inget annat alternativ”

SMK Hörby hade inget val.

Live

MFF straffade Mjällby i cuprysare

Läs Bladetsportens liverapportering.

Coronavirus

Hon klipper utomhus för att rädda sitt företag

Jacquline är en av alla som driver enskild firma och är kritisk till att staten inte gått in med fler stödåtgärder.

Kristianstad

Polis plockade ned kamera ur träd

En olaglig övervakningskamera hittades utanför HK Scan

Kristianstad

Besked idag: Danmark öppnar gränsen för skåningar

Låg spridning av covid-19 bakom det nya beskedet.

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.