Offrade träd

2011 utsågs av FN till trädets år och då undrar jag följande: Varför agerar inte Kristianstads FN-förening på att de beslutande fäller det ena efter det andra trädet i stan?
Debatt • Publicerad 12 januari 2012

Varför agerar inte MP, som förut stod på barrikaderna men nu sålt sin själ för att få makt, på trädfällningshysterin? Vill ni ha vägar och avgaser eller grönytor och 200-åriga träd? Upp till bevis för ert miljöengagemang.

Vem talar osanning om lindarna på V Boulevarden? C4 teknik förklarade att lindarna ej gick att flytta på grund av att de var planterade i de gamla trädens rotsystem och det låter ju sannolikt.

I Kristianstadsbladet står att läsa att lindarna skall tas upp och flyttas till plantskolan i Hammar. Antingen finns ny teknik för detta eller så bluffar man för att få tyst på protesterna. Jag tycker det vore anständigt att någon ansvarig reder ut begreppen.

Att fällningen av lindarna vid kyrkan godkänts i efterhand är suspekt i min värld. Beslutet att avverka blodboken, kastanjen och katsuran vid Konserthuset är att likna vid almarna i Kungsträdgården och tv-eken i Stockholm, helt besinningslöst.

Sist men inte minst vill jag berätta att alla busschaufförer inte anser nödvändigheten av en busslänk. De chaufförer jag talat med, som naturligtvis inte vill ståta med namn, säger följande: Hade storleken på bussarna varit anpassade till Kristianstads storlek och inte av dragspelstyp och alla vägbulor och förträngningar plockats bort hade det inte varit några problem att ta sig fram i staden utan busslänk.

Är det bara vi i KBF som har en sund syn på Kristianstads utveckling?

INTERNAL INTERNAL
Ulf Gilderstam KBF, partiledare
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.