Annons

Oförändrad skatt viktigare än byskolor, fritidsgårdar och simhall?

Före valet hade SD en massa löften till potentiella väljare. Bland annat skulle simhallen i Sösdala renoveras, alla byskolor skulle bevaras och fritidsgårdarna i kransorterna skulle finnas kvar.
Vallöften • Publicerad 4 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Protester i samband med att fritidsgården i Hästveda stängdes. Nu backar SD från löftet om att öppna fritidsgårdarna i byarna igen, eftersom pengarna inte räcker.
Protester i samband med att fritidsgården i Hästveda stängdes. Nu backar SD från löftet om att öppna fritidsgårdarna i byarna igen, eftersom pengarna inte räcker.

Detta blandades med diverse löften om att göra livet svårare för invandrare och i förlängningen få dem att lämna kommunen och helst landet.

Nu efter valet har tongångarna ändrat sig en markant. Häromdagen kom nyheten att kommunalskatten inte skulle höjas. Då tänkte man “bra, då finns det pengar för att genomföra det man lovat utan att skatten höjs.”

”Man kan alltså inte ta för givet att det endast var på grund av invandringspolitiken man fått sitt mandat att styra kommunen.”
Annons

Detta visade sig emellertid inte stämma, man har förvarnat tidigare att alla byskolor inte kan bevaras, och nu kom beskedet att fritidsgårdarna inte heller kan öppnas/hållas fortsatt öppna. Simhallen i Sösdala kommer heller inte att renoveras efter vad jag förstått.

I tisdagens Kb/NSk hade SD en egen insändare där man skrev att de fått i uppdrag av sin arbetsgivare (väljarna) att bedriva en hård flykting/migrationspolitik. Men jag kan tänka mig att arbetsgivaren (väljarna), framförallt i kransorterna, har lagt sin röst för att bevara skolorna och att hålla fritidsgårdar öppna i byarna.

Man kan alltså inte ta för givet att det endast var på grund av invandringspolitiken man fått sitt mandat att styra kommunen.

Om pengarna inte fanns skulle man inte ha förordat oförändrad skatt? Det är viktigare att hålla sina vallöften! Alla sina vallöften.

Inger Bodelsson

Annons
Annons
Annons
Annons