Om man inte vill vara med i EU ?

EU-valet Artikeln publicerades
Sverige och EU, allt hårdare knutna till varandra.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Sverige och EU, allt hårdare knutna till varandra.

När till och med de EU-kritiska partierna har svängt, vem ska man då rösta på om man vill att Sverige ska lämna unionen, undrar Michael Richter i Linderöd.

Det är nu bara ett par veckor kvar till valet och förvirringen sprider sig. Vem tusan skall man nu rösta på? Sedan såväl SD, V och MP svängt och vill att Sverige skall stanna kvar i gemenskapen, så är det väl bara att rösta på något av de åtta riksdagspartierna om man är EU-positiv. Men om man är EU-negativ och vill att Sverige skall lämna unionen – hur gör man då? Skall man bara bli soffliggare, eller välja något av de småpartier som ännu inte kommit in i riksdagen? Om inga EU- kritiker går och röstar, så kommer ju valresultatet visa att ALLA i Sverige är positiva,

Så därför – gå och rösta oavsett om du är för eller emot. Det finns småpartier på både höger och vänsterkanten, som vill lämna unionen. I mitten finns Landsbygdspartiet oberoende. Och skall vi skicka folk till Bryssel, så måste det vara personer som har både mod och integritet nog för att sticka ut hakan. Landsbygdspartiet har valt att registrera en öppen valsedel där varje EU-kritisk organisation eller person själv får skriva dit det namn de vill. Så varför inte ta en tom valsedel och skriva dit “Landsbygdspartiet oberoende“. Om du vill kan du därunder skriva dit ett namn på någon som du har förtroende för. Eller skriv ditt eget namn. Sen är det upp till den nominerade att avgöra om han/hon vill anta utmaningen genom att före valet skicka in en samtyckesblankett. Gå och rösta så vi får ett mått på hur många som är för eller emot EU!

Michael Richter

Linderöd medlem i Landsbygdspartiet oberoende

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.