unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Pappfigurerna” är i farten – återigen

Att tjänstemännen på Migrationsverket inte har någon form av humanisiskt tänkande och sunt förnuft har jag anat rätt länge.
Joel Larsson, Mjönäs  med frun Christalline Santos Larsson.Astor, 4, och Elsa, 2, kommer snart bli av med sin mamma på obestämd tid.
Joel Larsson, Mjönäs med frun Christalline Santos Larsson.Astor, 4, och Elsa, 2, kommer snart bli av med sin mamma på obestämd tid.
Foto: Tommy Svensson
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att pappfigurerna på myndigheten har beslutat att skicka hem en småbarnsmamma till Filippinerna, och som dessutom är gift med en svensk make, förblir mig ändå en gåta.

Namnet på familjen är Larsson med mannen Joel som jobbar som mjukvaruutvecklare frun Christalline och barnen två år respektive fyra år. En familj som betalar skatt och bidrar till landets välfärd, dessutom.

Ställs frågan till ansvariga myndigheter så är svaret att regler är till för att följas, jo det kan tyckas så, men i så fall så kanske man ska göra någon form av prioriteringslista och sikta in sig på de som är kriminella och befinner i Sverige ofta utan uppehållstillstånd eller inte finns registrerade över huvud taget.

Men det är klart jobbigare problem att lösa så då slänger vi ut de som sköter sig i stället!

Enligt regelverket måste uppehållstillstånd sökas från hemlandet men undantag kan göras om det får konsekvenser för barnen.

Jag vet inte hur många som känner för att skicka iväg fru och två små barn under kanske ett helt år och i värsta fall aldrig få återses.

Migrationsverket har svarat Aftonbladet enligt följande:

Givetvis ska ju hänsyn tas till barnen, vilket vi gjort i det här ärendet där man anser att barnen kan stanna kvar hos pappan, ja då blir ju kontentan att bara mamman skickas tillbaka.

Nästa figurerande pappfigurer är Skattemyndigheten i Kristianstad, som med ansiktet utformat enligt en fågelholk inte kan förstå att trots ökande folkmängd så minskar skatteintäkterna.

Jag har ju så klart mina teorier och tankar kring detta.

Till och med utan högskoleutbildning kan jag konstatera att det är mindre antal som betalar skatt och då blir det faktiskt så, kära myndigheten.

Slutligen så kommer sista pappfiguren: Livsmedelsverket.

Det är nästa myndighet som jag vill ge en känga som inte ser till att vår ”nationalrätt” beskrivs vid deras rätta namn.

Frågan är vad som är kött och vad som är vegetabiliskt. Namn på olika matprodukter brukar vara nästan heliga ting. Men vegetabiliska köttbullar – hur går det till? Fuskar man med innehållet eller namnet?

Köttbullar är bullar med kött, bullar med vegetabiliskt innehåll är vegobullar och inget annat.

Ja, de var väl allt för idag, kommer tillbaka snart igen!

Med vänliga hälsningar ...

Bolle i Degeberga, även med smeknamnet ”KöttBollen”!