Politiker som skyller på andra är inte värda att styra landet

Debatt ,

Tänkte vara lite gnällig i dag och börjar med Löfven: Vår tids kanske mest inkompetenta statsminister. Efter valet gnällde han över att 87 procent av svenska folket inte ville ha SD i riksdagen. Själv bildade han regering med ett parti som 96 procent av svenska folket inte vill ha.

Han låter ett före detta kommunistiskt parti ha ett mäktigt inflytande över vår svenska ekonomi. 93 procent av svenska folket vill inte ha dem i riksdagen.

Han skäms inte över att ge våra pensionärer en skattelindring som ger dem råd att köpa ytterligare ett frimärke/dag. Han skäms inte över att på nytt ha fört Sverige till en första plats i världen när det gäller skattetryck. Han är ytterst ansvarig för en svensk sjukvård som är i förfall.

Jag har varit yrkesverksam med nära anknytning inom sjukvård i 32 år och ser problemen varje dag. Denna eländiga sjukvård gör att 650 000 svenskar i dag anser sig behöva en privat sjukvårdsförsäkring vilket många arbetsgivare håller med om. Allt för att så snabbt som möjligt få tillbaks sjuka medarbetare igen. Då klämmer Löfven och Sjöstedt i med att försäkringen ska förmånsbeskattas!

  Löfvens regering har också totalt nonchalerat de av muslimska moralpoliser styrda områdena i Sverige. Kalla fakta har fått upp ögonen och nu blir det panik. Problemen har varit kända i flera år, men beröringsskräcken har gjort att våra politiker blundat. Detta skapar en fruktansvärd situation för flickor och kvinnor i dessa områden. Ovanpå detta skattefinansieras muslimska föreningar som sprider budskapet om könsapartheid. Ytterst ansvarig är Löfven.

  Ok, nu lite lokalt gnäll: Verksamhetschefen för Vilans fritidsgård berättar att de stänger på grund av hot och skadegörelse. Detta beror på att en, sannolikt ganska liten grupp ungdomar, beter sig som idioter, är respektlösa hotfulla och otrevliga. Såklart drabbar det här alla skötsamma ungdomar. Om inte polisen kan stoppa trakasserierna och se till att det får konsekvenser för de som beter sig så här så är det något allvarligt fel i samhället.

  Biblioteket i Bromölla begränsar sina öppettider av samma skäl som ovan. Polisen anger att det är ett tjugotal ungdomar, en liten klick, och vet uppenbarligen vilka de är. Lik förbannat så görs ingenting förutom att verksamheten minskas så att de skötsamma drabbas.

  Vart är vi på väg i vårt land när våra myndigheter och skattefinansierade inrättningar (polisen, sjukvården, äldreomsorg skolor etcetera) inte fungerar, och vår regering uppenbarligen inte klarar av att hantera problemen?

  Våra ministrars svar är att alliansen minsann inte gjorde något under sina åtta år vid makten. Det tillsätts utredningar och ges mer pengar till socialtjänst, polis etcetera men det händer inte förbaskat dugg. Politiker som skyller på sina företrädare och inte förstår att det är här och nu människor behöver hjälp är inte värda att sitta i riksdag och regering!

  Och till sist, nä, jag röstar inte på SD.

  Uno Hallqvist