Politikerna är välkomna hem

Debatt • Publicerad 16 juni 2014
Fortkörning är ett stort problem i Nymölla, skriver insändarskribenten.
Fortkörning är ett stort problem i Nymölla, skriver insändarskribenten.Foto: Foto: Virginia Mayo

Trots flera års tjat görs fortfarande inget åt fortkörningen i Nymölla. De styrande i kommunen (och väghållaren) har mer eller mindre krävt att en dödsolycka ska ske innan de ens vill titta på situationen.

Det är fortkörning här 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Men vissa tidpunkter är värre än andra. Till exempel när det är aktiviteter på Tosteberga IP har folk väldigt bråttom, oavsett om det är träning, match eller bilbingo. Och på morgonen är det tävling om vem som ska få bästa raden att plocka jordgubbar på, då är hastigheter kring 100 kilometer i timmen och omkörningar mer regel än undantag.

Därför bjuder jag nu hem hela kommunstyrelsen i Bromölla att sitta i min trädgård och själva observera vansinnet. Kan till och med sätta upp ett tält åt er vid dåligt väder så ni slipper bli blöta om fossingarna. Och kräver ni fortfarande en dödsolycka efter det besöket kan en av er försöka korsa gatan när träningen är slut på Tosteberga IP så kanske ni förstår vad det handlar om.

Kan ni lägga pengar på (i mina ögon) helt vansinniga projekt borde det finnas pengar till några fartbulor. De räddar liv, till skillnad mot flådiga strandtomter och arrangemangshallar.

Jag försökte själv få ner hastigheten genom byn genom att parkera min bil lite längre ut på gatan vilket hade avsedd effekt. Men vad hände då? Jo, en av invånarna i byn ringer till polisen och klagar på min parkering, jag bromsade upp trafiken. Personen är ju själv en del av det om han tyckte jag bromsade upp vansinnet.

Jag ställde en av barnens cyklar lite ut på gatan. Vad hände då? Inte en enda saktar ner och till sist kommer en annan av byns invånare, stannar vid cykeln och flyttar in den till sidan.

Vem blir första offret i Nymölla för politikernas ovilja?

Lina Campbell
Anders Hansson, Nymölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.