Annons

Rättelse på Lotte Melins (C) osanningar – ”Tråkigt politiskt klimat”

Osby kommun befinner sig fortfarande i ett ekonomiskt ansträngt läge. Alla partier bör lägga sin tid och energi på att få ordning på ekonomin, och verka för kommunens bästa. Att då istället komma med osanningar och ägna sig åt ”pajkastning” känns tråkigt, onödigt och oseriöst.
Politik i Osby • Publicerad 6 juli 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den politiska stämningen i Osby är riktigt dålig, påpekar Moderaterna i sin insändare.
Den politiska stämningen i Osby är riktigt dålig, påpekar Moderaterna i sin insändare.Foto: Marcus Enochsson

Dock var det just detta Lotte Melin (C) gjorde i Norra Skånes intervju 29 juni 2024. Vi i Moderaterna hade hellre lagt vår tid på annat än att bemöta intervjun, men känner det är viktigt att komma med rättelse på de osanningar som sades i ovan nämnda artikel.

På frågan om skattehöjningen svarar Lotte Melin att Centerpartiet kunde tänka sig en skattehöjning i budget 2024, men att Moderaterna inte kunde det. Det stämmer att Moderaterna inte kunde tänka sig en skattehöjning, men det stämmer inte att Centerpartiet ”kunde tänka sig” en skattehöjning. För dem var det ett krav att höja skatten. Centerns förslag var att höja med en krona. Detta var inte förhandlingsbart för dem.

Annons

De gick ut i Norra Skåne och berättade att samarbetet var avslutat, utan att informera/prata med oss i ”treklövern” först – vilket borde höra till spelreglerna i ett samarbete. Centern vände sig därefter omedelbart till Socialdemokraterna för att komma överens om ett gemensamt förslag på en skattehöjning. Förslaget och beslutet i Kommunfullmäktige blev en höjning med 55 öre.

Vi i Moderaterna har aldrig skrivit anonyma insändare. Vi är ett aktivt parti som skriver insändare, motioner, regelbundet uppdaterar våra sociala medier och verkar för att kommunen ska vara en så bra plats som möjligt att leva och bo i. Vi står för vad vi gör och tycker! Vilka fakta Lotte Melin grundar sitt uttalande om anonyma insändare i ovan nämnda artikel på vore intressant att få reda på.

Det är intressant att man i en intervju tar upp att det är ett tråkigt politiskt klimat, när man själv är den som bidrar till det (konkret exempel på detta är intervjun som gavs, enligt ovan). Tråkigt att Centerpartiet inte lägger sin energi på att bidra till det politiska arbetet, istället för att lägga den på att fantisera ihop lögner som istället avsevärt försvårar ett partiöverskridande samarbete i detta för Osby kommun utmanande läge.

Med denna insändare vill vi också poängtera att vi Moderater tycker att det politiska läget i kommunen, där Centerpartiet styr i minoritet förvisso med stöd från Socialdemokraterna i de flesta frågor, just nu inte är konstruktivt för kommunens utveckling.

Även om vi som partier tycker olika, vilket ju är en demokratiskt grundläggande rättighet så måste vi, som också Lotte Melin påpekar i artikeln, hålla oss till sanningen och inte hitta på lögner i försök att gynna det egna partiet och vinna röster. Fokus nu måste vara att verka för Osby kommuns bästa, det hoppas vi att även Centerpartiet inser och framöver håller med om!

Moderaterna Osby

”Även om vi som partier tycker olika, vilket ju är en demokratiskt grundläggande rättighet så måste vi, som också Lotte Melin påpekar i artikeln, hålla oss till sanningen och inte hitta på lögner”
Annons
Annons
Annons
Annons