Annons

Regionen har gått back sedan minst 1983 – var är pengarna?

Så läser vi det igen. Region Skåne går back. Något dom gjort sedan jag anställdes 1983 som undersköterska.
Region Skåne • Publicerad 28 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är trött på allt prat om besparingar och undrar var pengarna egentligen tagit vägen.
Skribenten är trött på allt prat om besparingar och undrar var pengarna egentligen tagit vägen.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag har varit med om de flesta besparingar som lett till ytterligare besparingar år efter år. Men vad har det hjälpt? Man undrar var alla dessa besparingar har lätt till? Var tar pengarna vägen?

Det måste läcka pengar någonstans! Letar ni efter dom hålen? Jag har under åren sett hur det slösats med våra pengar till sådant som får de flesta av oss på golvet att tappa hakan.

Annons

Möbler, som sedan hamnade i möbelförråd runt om på våra sjukhus. Personal på sjukhusen har fått nya fina arbetsområden med namn som ingen vet vad det betyder på utrikiska. Fint skulle det låta. På avdelningarna har det sparats på allt från toapapper till omläggningsmaterial.

Anställningsstopp så att personalen fick dubbelt upp att göra. Men vi skulle inte springa fortare hette det. Alla dessa små chefer, underchefer, överchefer, avdelningschefer, områdeschefer och sjukhuschefer.

Ja och vad kostar detta chefande. Säkert inte bara vården har så här. Nej leta efter alla stora läckor så kan ni se vart pengarna tar vägen. Det är säkert inte personalen på golvet som kostar.

Helen

”Nej leta efter alla stora läckor så kan ni se vart pengarna tar vägen. Det är säkert inte personalen på golvet som kostar.”
Annons
Annons
Annons
Annons