GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen saknar kompetens att styra över vården

Jag har vid några tillfällen skickat in artiklar angående den allvarliga bristen i den svenska sjukvården!
Vård • Publicerad 25 januari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Avskaffa regionerna!
Avskaffa regionerna!Foto: Johan Nilsson/TT

Nu, sent omsider, kommer IVO med sin granskning av en del av sjukvården: Akutsjukvården! Den beskriver en situation som man kan tro är hämtad ur en artikel som beskriver sjukvården i utvecklingsländerna!

Det är väldigt viktigt att det fastslås att det inte är personalen eller brist på pengar som är problemet! Problemet är huvudmannaskapet och dålig organisation och stora brister på ledande chefsbefattningar!

”Har våra politiker det modet eller håller man varandra om ryggen för att rädda sina egna uppdrag?”

Det börjar alltid med huvudmannaskapet! Vilka riktlinjer ger de så kallade ägarna? Vilka riktlinjer och vad skall åstadkommas! Därefter organisation som skall genomföra uppdraget! Här saknas kompetens i regionen oavsett politisk färg! Vanstyret av vården har pågått i flera år och gäller inte enbart akutvården utan hela systemet!

Regionerna bör därför avskaffas och ersättas av en statlig myndighet så att vi höjer lägstanivån på vården och får lika vård över hela landet!

Men har våra politiker det modet eller håller man varandra om ryggen för att rädda sina egna uppdrag?

Leif Johansson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.