Respektera att Sommarlust är stängt för alltid

Debatt Artikeln publicerades

Genmäle på artikel från Kb den 12 juli, ”Sommarlust som Gud glömde”

Sommarlust.
Foto: Hanna Franzén
Sommarlust.

Det gnälls ofta över att kommunen slösar med skattebetalarnas medel. Kan därför inte förstå att man vill lägga pengar på att klippa gräs och rensa rabatter på ett område som inom en snar framtid ska förvandlas till bostäder. Detta om något kallar jag slöseri. Under de sista åren har bland annat pensionärsföreningar med flera fått husera på La Veni, utan kostnad för aktiviteter som genomförts där. Redan då togs flera kontakter med C4 teknik angående skötseln av utemiljön såväl sommar som vintertid.

Svaret blev att man skulle ”titta på problemet” men inget hände. PRO Kristianstad, som jag representerar, utnyttjade La Veni fram till december 2018 då vi avslutade med luciafirande med Kristianstads lucia för våra medlemmar. Den 31 december 2018 stängdes Sommarlust för alltid och det tycker jag man får respektera.

Däremot anser jag att skulpturen som finns innanför grindarna ska bevaras och placeras på ett lämpligt ställe, vilket har diskuterats, förslagsvis på ett grönområde vid kommande bebyggelse. Hjälp till att skapa ett nytt och modernt Föreningarnas Hus så att ideella föreningar kan utföra sina aktiviteter i gemytlig miljö till ett rimligt pris.

Detta gör man genom att uppvakta sittande” styre”, L, M, C och KD. Detta har jag hållit på med i snart tre år. Skam den som ger sig, Pierre Månsson har så sent som den 22 maj utlovat ett möte för nämnda ändamål, men han nämnde ingen tidpunkt.

Jag är själv uppvuxen med Sommarlust och har som alla andra trevliga minnen från 60-talet och framåt. Håller med exploateringsingenjör Marie Thiman att nästa epok är grävskopornas och inga pengar spenderas på att rusta upp utemiljön som för övrigt är inhägnad och låst för allmänheten.

Christer Ahlquist

40-talist

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.