unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Respektera att Sommarlust är stängt för alltid

Genmäle på artikel från Kb den 12 juli, ”Sommarlust som Gud glömde”
Sommarlust.
Sommarlust.
Foto: Hanna Franzén
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det gnälls ofta över att kommunen slösar med skattebetalarnas medel. Kan därför inte förstå att man vill lägga pengar på att klippa gräs och rensa rabatter på ett område som inom en snar framtid ska förvandlas till bostäder. Detta om något kallar jag slöseri. Under de sista åren har bland annat pensionärsföreningar med flera fått husera på La Veni, utan kostnad för aktiviteter som genomförts där. Redan då togs flera kontakter med C4 teknik angående skötseln av utemiljön såväl sommar som vintertid.

Svaret blev att man skulle ”titta på problemet” men inget hände. PRO Kristianstad, som jag representerar, utnyttjade La Veni fram till december 2018 då vi avslutade med luciafirande med Kristianstads lucia för våra medlemmar. Den 31 december 2018 stängdes Sommarlust för alltid och det tycker jag man får respektera.

Däremot anser jag att skulpturen som finns innanför grindarna ska bevaras och placeras på ett lämpligt ställe, vilket har diskuterats, förslagsvis på ett grönområde vid kommande bebyggelse. Hjälp till att skapa ett nytt och modernt Föreningarnas Hus så att ideella föreningar kan utföra sina aktiviteter i gemytlig miljö till ett rimligt pris.

Detta gör man genom att uppvakta sittande” styre”, L, M, C och KD. Detta har jag hållit på med i snart tre år. Skam den som ger sig, Pierre Månsson har så sent som den 22 maj utlovat ett möte för nämnda ändamål, men han nämnde ingen tidpunkt.

Jag är själv uppvuxen med Sommarlust och har som alla andra trevliga minnen från 60-talet och framåt. Håller med exploateringsingenjör Marie Thiman att nästa epok är grävskopornas och inga pengar spenderas på att rusta upp utemiljön som för övrigt är inhägnad och låst för allmänheten.

Christer Ahlquist

40-talist

Läs mer

Arkivbild.

Kristianstad

Olycka: Två bilar krockade mitt i by – förare bötfälld

SOS larmades klockan 17.11.

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

Kristianstad

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Nyheter

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Häktades på måndagen.

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Arkivbild.

Kristianstad

Räddningspådrag stoppade trafiken på E22

Flera personer ringde och larmade.

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Sport

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Tisdagen den 29 september tar IFK Kristianstad emot KS Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena.