GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rödgröna vill satsa på utbildningsanställningar inom vårdyrken

Som ansvariga politiker för Skånes största arbetsgivare är det viktigt att vi aktivt strävar efter att Region Skåne ska vara en attraktiv arbetsgivare där verksamheten och goda resultat står i fokus.
Publicerad 6 december 2017 • Uppdaterad 6 december 2017
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Undersköterskerollen ska utvecklas i framtiden, menar insändarskribenterna.
Undersköterskerollen ska utvecklas i framtiden, menar insändarskribenterna.
Foto: LEIF R JANSSON / TT

Sedan 2014 har vi anställt 2 000 fler i Region Skåne. Men vi ser att vi står inför stora utmaningar framöver. Fram till år 2026 går 1 800 sjuksköterskor, nästan 1 900 undersköterskor/skötare och drygt 800 läkare i pension i Region Skåne. Samtidigt ökar behoven av sjukvård när vi blir fler och äldre.

För att säkra kompetensförsörjningen och arbeta för att Region Skåne ska vara en attraktiv arbetsgivare krävs långsiktiga och hållbara satsningar för framtiden. Den 6 december beslutar Personalnämnden om vilken budget som ska styra den fortsatta personalutvecklingen under 2018.

I vårt rödgröna budgetförslag vill vi satsa nästan 16 miljoner kronor på utbildningsanställningar för sjuksköterskor och undersköterskor. Vi ser att undersköterskerollen kommer att utvecklas i framtiden. Därför föreslår vi en satsning på 20 utbildningsanställningar för undersköterskor som vill utbilda sig inom specialistområden, till exempel akutsjukvård, på halvfart och samtidigt fortsätta att arbeta kliniskt. Vi vill även utöka antalet utbildningsanställningar för sjuksköterskor med 45 procent. Det innebär att det kommer att finnas 75 platser för sjuksköterskor som vill studera till specialistsjuksköterska på halvfart hösten 2018.

Sjuksköterskor som läser till specialistsjuksköterskor kan även få så kallade utbildningsförmåner. Det innebär att sjuksköterskorna kan få lön under tiden de studerar på helfart till specialistsjuksköterskor. Det rödgröna styret föreslår att tidigare satsning på 100 nya platser kvarstår för 2018, till en kostnad av 46 miljoner kronor. Det ger totalt 170 utbildningsutrymmen.

Vi behöver också fortsätta att satsa på det arbete vi redan har satt i gång. Ett av de viktigaste beslut vi i det rödgröna styret har tagit under den här mandatperioden handlar om att införa kompetensmixplanering. Det handlar i grunden om att frigöra resurser till direkt patientarbete genom att använda rätt kompetens till rätt uppgift.

Läkare ska inte göra sjuksköterskors arbetsuppgifter, sjuksköterskorna ska inte göra undersköterskornas uppgifter och undersköterskor ska inte göra servicemedarbetarnas arbetsuppgifter.

2015 antog vi en strategi för att minska beroendet av bemanningsföretag. Beslutet har varit viktigt för att patienter ska få en kontinuerlig läkarkontakt men också för att bilda stabila arbetsgrupper som tillsammans kan utveckla verksamheterna. I processen att minska beroendet av bemanningsföretag har de regionala resursteamen spelat en viktig roll.

Teamen kan både stötta upp där det finns vakanser och under enskilda pass med kort varsel. Samtidigt erbjuds medarbetarna flexibilitet och god karriärutveckling. Vi i det rödgröna styret vill därför fortsätta att utveckla de regionala resursteamen under 2018.

Vi vill kunna erbjuda trygga anställningar, stimulerande arbete och en bra arbetsmiljö. Därför behövs en budget med långsiktiga personalsatsningar för att kunna möta de utmaningar verksamheterna står inför framöver.

David Westlund (S)

ordförande Personalnämnden Region Skåne

Thomas Eng (MP)

1:e vice ordförande Personalnämnden Region Skåne