1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ropen skalla, julgran till alla!

Foto: Gorm, Kallestad

I Nsk 8/11 säger sig samhällsbyggnadschefen i Östra Göinge värna det som är prioriterat och välja bort det som inte är det och drar därför in julgranarna i de mindre byarna. Frågan som direkt infinner sig är varför vissa granar är prioriterade och andra inte, att göra skillnad på folk och folk är inte vackert, de mindre byarnas inbetalade skattepengar är tydligen mindre värda än från de större!

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Patric Åberg med flera pratar ofta om superbussar och 15 000 stolta göingar men ute i småbyarna som alltid får stå tillbaka för de stora ser vi inte ens en minibuss och nu inte heller julgran och börjar bli rätt många förbannade göingar istället. Samhällsbyggnadschefen talar om att använda inbesparade granpengar på trafiksäkerhetshöjande åtgärder, hur mycket pengar handlar det om? Vilka åtgärder tänker han vidta, kan det möjligen bli ett övergångsställe över väg 119 i centrala Broby eller blir det fler hastighetsskyltar som ändå majoriteten struntar i på grund av att dom inte överensstämmer med vanligt folkvett?

Om man sparar in kostnaden för alla granar och lägger dom på att bekämpa parkslidet som växer ohämmat på kommunal mark så hade det kanske mullrat mindre i småbyarnas folkdjup. Det är inte bara vintermörkret som sänker sig över nejden utan även det kommunala mörkret, kommunen borde skämmas!

Holger Eliasson

Broby