1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rör inte las – dags att försvara lagen som skyddar arbetare

Arbetarrörelsen startade i mitten av 1800- talet och det Socialdemokratiska arbetarpartiet bildades 1889 av fackföreningar och några av de viktigaste frågorna då var den allmänna och lika rösträtten och så var det arbetarnas villkor på arbetsmarknaden, skriver Tony Nilsson (S), Arkelstorp.
Ådalskonflikten 1931. Sågverksarbetare i sympatidemonstration under konflikten. Nu är det åter dags att försvara arbetarnas rättigheter.
Foto: Äldre bild

Med dåliga löner, dålig arbetsmiljö och dåliga livsvillkor var arbetarna eniga om de måste samarbeta för få sina krav i samhället genomförda. De insåg att man behöver ett parti som jobbar för arbetare i riksdagen där våra högsta beslut tas.

Vi socialdemokrater har alltid stå upp för vanligt arbetande folk och arbetarnas rättigheter och skyldigheter. Det är nu åter dags att försvara våra rättigheter som de marknadsliberala partierna vill försämra. De vill kraftigt försämra ”las ”, lagen om anställningsskydd, som vi sossar byggde upp i generationer och införde sedan på 70- talet. Den lagen är till för skydda oss arbetare så man inte kan sparka oss hur som helst utan att det förhandlas mellan facket och arbetsgivaren.

quote
... vi måste försvara frågan om LAS, vår partiledning måste ta kritiken positivt och se att vi vill partiet väl
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi som är aktiva inom socialdemokratin måste våga bedriva en klassisk socialdemokratisk politik och vi måste försvara frågan om las, vår partiledning måste ta kritiken positivt och se att vi vill partiet väl.

Vi ska driva frågan framåt och inte bakåt det är dags att Centerpartiet och Liberalerna får backa. S, MP, C, L och V kan komma överens i frågor där vi är hyfsat överens men inte de frågor där vi är på mils avstånd ifrån varandra. Det är dags komma tillbaka till förhandlingarna bjuda in V. När covid-19-stormen lagt sig lite är det idé att riva upp avtalet, förhandla om och bjuda V till förhandlingarna.

quote
Jämlikhet och solidaritet och rättvisa är våra ledord det ska vi fortsätta med. Frihet är för alla inte bara för de rikaste.

En sak är säker så länge jag är sosse kommer jag försvara våra rättigheter. Jämlikhet och solidaritet och rättvisa är våra ledord det ska vi fortsätta med. Frihet är för alla inte bara för de rikaste. Skydda las.

Tony Nilsson (S)

Arkelstorp

Läs mer

Hässleholm

Nu är Covid-teamet igång: Ska minska smittspridningen

Enhetschefen om kommunens nya covid-19 team.

Sport

Stressat KFC förlorade mot BK Olympic

Sent mål sänkte hemmalaget.

Coronavirus

Corona-effekten: Ökat intresse för jakt och jägarexamen

Jägareförbundet har märkt skillnad under våren. Fler söker sig ut i naturen och till jakt.

Sport

KDFF räckte inte till mot FC Rosengård

Andra raka förlusten i allsvenskan.

Kristianstad

Utbildningschef om HD-dom: ”Jag välkomnar utfallet”

”Domslutet är en förutsättning för att kunna bedriva en vettig skolverksamhet.”

Sport

Korsbandet av för Zacarias Jönsson

Tungt besked för talangen och tränaren Mikael Bergqvist.