Annons

S företräder inte längre arbetarna

Jerzy Michalski tröstar sig efter valnederlaget med att i en insändare spå om framtiden.
Politik • Publicerad 1 december 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SD-väljarna kommer inte att vända tillbaka till S bara för att S kopierar SD:s politik.
SD-väljarna kommer inte att vända tillbaka till S bara för att S kopierar SD:s politik.Foto: Stefan Jerrevång/TT

I obefogad optimism hävdar han att det räcker med att S kovänder i sin migrations- och integrationspolitik för att kopiera SD, så kommer alla förlorade väljare återvända till den röda planhalvan. Vi i SD menar snarare att väljarna raskt kommer genomskåda ett sådant sent uppvaknande och lämna det dithän.

Sverigedemokraternas goda valresultat beror i mångt och mycket på att vi åtnjuter ett högt förtroende i frågor som står många människor nära. Migration och integrationspolitik är två exempel liksom vår breddade politik inom områden som vård och omsorg, skola etcetera. Detta attraherar alltfler människor som traditionellt röstat på S och är medlemmar i LO.

”Socialdemokraterna sneglar absolut på vår lyckade politik och kommer i sann populistisk anda kopiera åtminstone delar av den.”
Annons

Socialdemokraterna sneglar absolut på vår lyckade politik och kommer i sann populistisk anda kopiera åtminstone delar av den. Om detta råder inga tvivel. S har en benägenhet att vända kappan efter den vind som för tillfället viner. Historiskt är det blott SD i svensk politik som varnat för följderna av den naiva invandringspolitiken och nu har vi fått med oss flera partier och kan påbörja nödvändiga åtstramningar genom Tidöavtalet.

För bara några år sen var det i det närmaste tabu att nämna nackdelar med den förda migrationspolitiken och social utfrysning samt brunsmetning väntade den som talade klarspråk. Så är inte fallet idag utan de flesta medier och partier nämner invandringen som problematisk. Detta underlättar naturligtvis debatten och kommer gynna vårt arbete med att göra Sverige bättre.

Sven Lundh (SD)

Filip Persson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons