GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S+MP – vilken olycka för södra Sverige

Hur lyckades ni på denna korta tid göra ett sådant fiasko av elförsörjningen och elpriserna i södra Sverige?
Elände • Publicerad 4 augusti 2022 • Uppdaterad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I vinter är det risk att det tidvis blir strömlöst, tror insändarskribenten.
I vinter är det risk att det tidvis blir strömlöst, tror insändarskribenten.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ett så stort fiasko att vi tidvis betalar upp till 100 gånger mer per kilowatt än man gör i norra Sverige. Ett riktigt praktfiasko blir det när värmeverket i Karlshamn måste producera el. Då förbrukas 170 000 liter olja, i timmen. Det händer till och med under sommaren. Tala om galen miljöpolitik.

Priserna påverkar mer än våra elfakturor. Företag påverkas så att dom till och med avstår investeringar. Inflationen blir högre tack vare företagens högre kostnader. I vinter är det eventuellt läge för oss att oroa oss för total elbrist så delar av vårt område tidvis blir utan ström.

”Möjligen kan elområdena förändras 2025. Det kan bli en dyr, kall och mörk tid för oss till dess.”

Det värsta är att regeringen verkar helt handlingsförlamad och gör inget åt saken. Möjligen kan elområdena förändras 2025. Det kan bli en dyr, kall och mörk tid för oss till dess. Det är val om en månad. Får vi inga löften före valet lär väl inget hända efter, det är ju fyra nya friska regeringsår med gott om tid att agera utan att riskera väljarnas vrede.

Det kan bli en plåga för oss i södra Sverige.

Göran Carlson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.