GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD hyllade öppet samma ideologi som Breivik

Man kunde hoppats på att Breivik var en ensam galning. Men så är inte fallet. Nu gäller det för oss som tror på solidaritet att ta tillbaka vårt land från hatarna.
Terrordåd • Publicerad 23 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Behring Breivik gjorde en Hitlerhälsning då han kom in i rättssalen.
Anders Behring Breivik gjorde en Hitlerhälsning då han kom in i rättssalen.
Foto: Åserud, Lise

Den 22 juli var det tio år sen en riktigt hemsk människa mördade en massa människor i Norge. Han gjorde det på grund av en ideologi som är hemsk och avskyvärd.

Man kunde hoppas att det var en ensam galning! Men så är inte fallet.

”1995 gick Jimmie Åkesson med i SD. Samma år talade dåvarande vice ordförande i full nazi-mundering.”

Vi har idag ett parti i vår riksdag samt regioner och kommuner som för inte länge sedan öppet hyllade samma ideologi som Breivik. 1995 gick Jimmie Åkesson med i SD. Samma år talade dåvarande vice ordförande i full nazi-mundering.

Jimmie måste haft väldigt oputsade glasögon för att missa detta. Dessutom har hatet blomstrat upp i vårt samhälle samt på sociala medier. Detta är möjligt tack vare att gränser för vad som är anständigt ändrats radikalt de senaste åren.

Nu gäller det för oss som tror på solidaritet att ta tillbaka vårt land från hatarna. Det är nu det måste ske!

Bo Kron

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.