1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

SD:s underprestation är självförvållad

Eric Berntsson, SD.
Foto: Victor Lindstammer

Bromöllas kommunalråd fortsätter att ha orimligt hög svansföring gällande sin ekonomiska politik trots att det enda facit han kan visa upp så här långt är 20 miljoner högre kostnader än beräknat, inga förslag och inga lösningar för att bygga upp hållbara strukturer, skriver Vänsterpartiets Samuel Johansson, Bromölla.

Replik till Eric Berntsson från 29/10.

Berntsson påstår att hans problem är ärvda från tidigare styre trots att det levererat stabila positiva resultat under lång tid och gjort nödvändiga investeringar som faktiskt gör så att Berntssons första bokslut vid makten kanske räddas något genom uppräknad skatteprognos.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Han skriver att SD prioriterar effektiviseringar i sin budget för 2020, en effektivisering är rimligtvis en satsning för att bygga upp en mer effektiv struktur som på sikt kan sänka kostnaden. Låt oss då ta en närmare titt på vad SD faktiskt gör i sin budget: Är det den minskade städnivån i våra verksamheter som ska få fler högstadieelever att välja skola i Bromölla? Är det de försämrade underhållet på våra vägar som ska göra så att omsorgen inte går med underskott? Nej er budget levererar inga skarpa förslag för ett bättre Bromölla.

Kommunalrådet kallar Vänsterpartiets budgetförslag för ”Ett radikalt förslag som kommer slå hårt mot alla medborgare i samhället”. Vad är det för hemskheter vi hittar på i vårt budgetförslag egentligen? Är det den kraftigt utbyggda elevhälsan som vi föreslår som är så hemsk? Eller är det kanske den stora satsningen på personalen inom stöd och omsorg som kommer göra så att Bromölla går under? Förslag som nu tack vare utjämningspengarna faktiskt är helt genomförbara utan skattehöjning.

Kommunalrådets första tid vid makten kan summeras med rekord i kompetensflykt med alla chefsavhopp, underbudgeterade verksamheter med 20 miljoner kronor och stödpartier som under samma kommunfullmäktige både kallar sig för oppositionsparti och ”ansvariga politiker”. Ett svagt styre utan riktning och ödmjukhet inför uppgiften är inte vad Bromölla behöver. Bromölla behöver riktiga satsningar med riktiga pengar inom välfärden i kommunen men framförallt framtidstro och handlingskraft.

Samuel Johansson (V)

Gruppledare Bromölla

Läs mer

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.